Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συλλαλητήριο από την ΕΝΑ Πρέβεζας


Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο της ΕΝΑ Πρέβεζας έξω από το κτήριο της ΔΟΥ.

Εκεί βρέθηκαν μέλη της ΕΝΑ αλλά και αγρότες. Ύστερα λοιπόν  από την άδικη φορολογία  του Υπουργείου οικονομικών  στους  νέους αγρότες αλλά και στους αγρότες γενικότερα καθώς και με τον τρόπο που εφαρμόζεται και την άρνηση του να συζητήσει για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, μέλη της   Ε.Ν.Α. Πρέβεζας καθώς και αγρότες κατέθεσαν υπομνήματα στον Διευθυντή της ΔΟΥ με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. 

Έπειτα από την παράσταση διαμαρτυρίας οι παρευρισκόμενοι, μετέβησαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ.Ιωάνου προκειμένου να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους, τόσο για την φορολογία που εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών όσο και για το ζήτημα της αγοράς αγροτών στην Πρέβεζα.
PrevezaBest

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας                                                       Σ.Π.Ο.Α.Π. Πρέβεζας

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Πρέβεζας

1  Οι εταιρείες γεωργικών εφοδίων δρούν ανεξέλεγκτα με συνέπεια τη θεαματική αύξηση του κόστους παραγωγής . Ο ελεύθερος ανταγωνισμός ποτέ δεν λειτούργησε  με συνέπεια τη δημιουργία καρτέλ που λυμαίνονται το χώρο.
2  Οι αθρόες εισαγωγές ντομάτας από χώρες εκτός Ε.Ε. λόγω των μειωμένων και εκτός των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τιμών εισόδου. Για παράδειγμα οι εισαγωγές τομάτας από τα Σκόπια σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτα φαινόμενα «ελληνοποίησης» τομάτας από τη χώρα αυτή, οδήγησε την προηγούμενη εμπορική περίοδο  σε αυτόματη κατάρρευση των κοινοτικών αγορών.
3 Κλείσιμο της ψαλίδας τιμής που υπάρχει από τον παραγωγό μέχρι τον τελικό καταναλωτή με ελέγχους των μεσαζόντων και νομοθετικές παρεμβάσεις σε συνεργασία και με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας . Εξυγίανση των αγορών ,  προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή από τις εκβιαστικές πολιτικές των καρτέλ και των εμπορικών κυκλωμάτων που κερδοσκοπούν , καθώς επίσης και από όσους βαφτίζουν σε «ελληνικά» τα εισαγόμενα προϊόντα.
   Όσον αφορά το επίκαιρο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών, καταρχήν δεν αρνούμαστε τη φορολόγησή μας αρκεί αυτή να μην είναι εξοντωτική.  Για το λόγο αυτό προτείνουμε η φορολόγηση να γίνεται στο 10% επί της αξίας του τζίρου μας (το οποίο αποτελεί και το πραγματικό μας κέρδος) με ποσοστό φορολόγησης το 13% από το πρώτο ευρώ, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων.
 Για τον Α.Σ.Π.                                                                         Για τον ΣΠΟΑΠΠ
Χριστόφορος Καββαδίας                                                               Χρήστος Γκόπης
   Πρόεδρος Δ.Σ.                                                                                 Πρόεδρος Δ.Σ.