Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕΡΑ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΝΕΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



Γυναίκες φίλες  συνδημότισσες,


η 8η Μάρτη 2014, μέρα μνήμης, τιμής, αλλά και αγωνιστικών διεκδικήσεων για την ισονομία και ισοπολιτεία των γυναικών στη σύγχρονη εποχή, μας βρίσκει όλους, γυναίκες και άνδρες, στην δίνη της χειρότερης και βαθύτερης κρίσης που έχουμε μέχρι σήμερα γνωρίσει ως λαός και ως χώρα.

Οικονομική ανέχεια, τεράστια ανεργία, κοινωνική εξαθλίωση, πολιτιστικός μαρασμός μας πλήττουν όλους ανεξαιρέτως, αλλά με ιδιαίτερη οξύτητα τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες.


Φίλες συνδημότισσες,


Γνωρίζετε καλύτερα απ’ τον καθένα πως το παραμύθι ότι η κρίση πλήττει λιγότερο την επαρχία είναι πέρα για πέρα ψέμα.

 Και στον «καλλικρατικό» Δήμο Πρέβεζας

η ανεργία είναι μεγάλη, μεγαλύτερη μεταξύ των γυναικών, εξ αιτίας του κλεισίματος μεγάλων επιχειρήσεων, της χρεωκοπίας μεγάλων και μικρών συνεταιρισμών, του «λουκέτου» πολλών καταστημάτων, της μείωσης της τουριστικής περιόδου, 

η διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας επιβαρύνει και χειροτερεύει σε μεγάλο βαθμό τη θέση και την κατάσταση κυρίως των γυναικών μέσα στην οικογένεια,

η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας και η συνεχιζόμενη υποβάθμισή τους επιδεινώνει και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση των γυναικών,

οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών όσον αφορά τις αμοιβές, τις προσλήψεις, την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση σήμερα γίνονται οξύτερες.

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε την όλο και αυξανόμενη βία σε βάρος των γυναικών, μέσα κι έξω απ’ το σπίτι, την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευσή τους και την συνεχή υποβάθμιση της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας των γυναικών, έχουμε μπροστά μας μια εικόνα που μας πάει σε πολύ άσχημες καταστάσεις και συνθήκες του παρελθόντος, που πολλοί θεωρούσαν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι δημοτικές αρχές που θεωρούσαν ή θεωρούν, ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι,  ότι όλα αυτά δεν είναι και δική τους αρμοδιότητα και δεν έκαναν τίποτα, αποδεικνύονται αφερέγγυοι και ανίκανοι να σταθούν στο πλευρό των δημοτών τους και των ιδιαίτερα πληττόμενων γυναικών, πολιτικά ανίκανοι να υπερασπισθούν και να αγωνιστούν μαζί με τους δημότες για μια καλύτερη ζωή, για καλύτερη και αξιοπρεπή διαβίωση  στις πόλεις μας και στα χωριά μας.

Μια άλλη δημοτική αρχή , μια δημοτική αρχή της  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και της  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι απαραίτητη και αποτελεί ζητούμενο για όλους τους δημότες και κυρίως για τις γυναίκες του Δήμου μας.

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» αποτελεί αυτή την επιλογή για τον δήμο μας και σας καλούμε όλες και όλους μαζί να την κάνουμε πράξη.

Γυναίκες φίλες  συνδημότισσες,

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» σας εύχεται υγεία, δύναμη και αγωνιστική διάθεση για την κατάκτηση και κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων σας και σας υπόσχεται ότι θα είναι πάντα  μαζί σας στους κοινούς μας αγώνες.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας