Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα!!!

 
Από δεξιά:Βασιλείου,Κιτσαντά,Τσίπρας,Γεροβασίλη,Νάτσης,Νταής

Με την ομιλία του Προέδρου του ΣυΡιζΑ Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα άρχισε για τον ΣυΡιζΑ η προεκλογική περίοδος. Την ιδιαίτερη πατρίδα του Ήπειρο διάλεξε για ξεκίνημα ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά το καλωσόρισμα του Συντονιστή της Ν.Ε Ιωαννίνων Κώστα Βενέτη και τους χαιρετισμούς του υποψήφιου Δημάρχου Ιωαννίνων Λάζαρου Νάτση και της υποψήφιας Περιφερειάρχη Όλγας Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας εκφώνησε βαρυσήμαντη ομιλία εκφράζοντας την αναγκαιότητα, αλλά και την βεβαιότητα νίκης στις επερχόμενες τριπλές εκλογές του Μαΐου. Στην συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, Δημάρχους Ιωαννιτών Λάζαρο Νάτση, Άρτας Λίτσα Κιτσαντά, Πρέβεζας Δημήτρη Βασιλείου και Ηγουμενίτσας Αντρέα Νταή.
 
«Ελάτε, κ. Σαμαρά, και κύριοι τροΐκανοί, εδώ στην Ήπειρο να δείτε το πρωτογενές πλεόνασμα και τις επιτυχίες σας. Η Ήπειρος με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία.»
 
 Για πλεόνασμα δυστυχίας και αίματος έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Ιωάννινα όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά την κυβέρνησης.«Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το κοινωνικό μέρισμα, το οποία θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, «πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας».«Από τη μία να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι» είπε.Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης, στόχευσε προσωπικά και κατά του πρωθυπουργού, διερωτώμενος: «Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη, δυο- τρία κατοστάρικα;»

«Αλχημιστής»
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα αποκαλώντας τον «αλχημιστή».«Ας αφήσουμε τα λογιστικά της συμφοράς στον αλχημιστή κύριο Στουρνάρα. Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ' αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη, της σημερινής πολιτικής» είπε μεταξύ άλλων.

Κατά του νέου πολυνομοσχεδίου
Άσκησε επίσης κριτική για τη νέα συμφωνία με την τρόικα, χαρακτηρίζοντας την ως ένα
νέο μνημόνιο και κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν το νέο πολυνομοσχέδιο που θα υλοποιήσει τη νέα συμφωνία με την τρόικα.«Μην επιτρέψετε να σας μετατρέψουν σε αναλώσιμα των μνημονίων και των δανειστών. Από την ψήφο σας εξαρτάται το μέλλον του λαού και της χώρας» επισήμανε.Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ένα νέο σύμφωνο υποταγής και καταστροφής για τη χώρα που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και χιλιάδες νέες απολύσεις στο Δημόσιο.Επίσης ανέφερε ότι η κατάργηση των τριετιών, σημαίνει ότι ο «ακρωτηριασμένος» βασικός μισθός παραμένει διά βίου ακρωτηριασμένος.Για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας, είπε ότι ανοίγει μια τεράστια τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία και οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων

Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ θα καταστρέψει χιλιάδες μικρομεσαίους
Ακόμη έκανε λόγο για «αποσυναρμολόγηση» με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που θα καταστρέψει μερικές ακόμα χιλιάδες μικρομεσαίους. Και μια σειρά ακόμα μέτρα που, όπως είπε, ούτε ένα δεν είναι μέτρο ανάπτυξης όπως προπαγανδίζουν.«Είναι μέτρα ύφεσης, ανεργίας, δυστυχίας και τελικώς καταστροφής».

Για τις τράπεζες
Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις τράπεζες, υπογράμμισε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το colpo grosso, να παραμείνουν οι τράπεζες στα χέρι ιδιωτών και να προστατευτούν από την κοινωνία που τις χρηματοδοτεί.«Η κοινωνία είναι για να πληρώνει. Οι τραπεζίτες και οι μέτοχοι για να κερδίζουν και να ελέγχουν τις τράπεζες. Και μέσω των τραπεζών να ελέγχουν την κοινωνία».
Ακόμη ανέφερε ότι «το έγκλημα του PSI και το έγκλημα των τραπεζών δεν θα μείνει ατιμώρητο» και υποσχέθηκε ότι με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μιλήσει η Δικαιοσύνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο»
Την κάθαρση και την τιμωρία θα τη φέρει ο λαός στις κάλπες, είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο.Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, θα νικήσει η Αριστερά και αυτό, όπως είπε, είναι ιστορική ευθύνη.

Άνοιγμα στο ΚΚΕ
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα προς το ΚΚΕ, λέγοντας ότι «στον δεύτερο γύρο όπου δεν υπάρχει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει του ΚΚΕ, θα τον στηρίξουμε».

Για την Ήπειρο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ήπειρο, επισημαίνοντας ότι η περιοχή αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι, ένας τόπος, χωρίς να είναι πλούσιος, μπορεί να πρωτοπορήσει και από θέση ανίσχυρη, μπορεί να πρωτοστατήσει στην εθνική ανασυγκρότηση.
Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό να επισκεφτεί την Ήπειρο «για να δει το success story της κυβέρνησης.«Ελάτε, κ. Σαμαρά, και κύριοι τροΐκανοί, εδώ στην Ήπειρο να δείτε το πρωτογενές πλεόνασμα και τις επιτυχίες σας. Η Ήπειρος με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία. Να δει το ανθρώπινο δυναμικό που αιμορραγεί από τον τόπο που μεταναστεύει που περιθωριοποιείται» κατέληξε.
Πηγή Epirus Gate