Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Του υποψήφιου δήμαρχου Πρέβεζας ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ




 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ -  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αγαπητοί φίλοι συνδημότες,
εν όψει των δημοτικών εκλογών απευθυνόμαστε σε σας με  ειλικρίνεια και ευθύτητα για να εκθέσουμε τις απόψεις  και τις ιδέες μας, να τις συζητήσουμε μαζί σας, να συναποφασίσουμε και να αγωνιστούμε μαζί για το κοινό μας μέλλον.
Η <ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ> δεν δημιουργήθηκε σε κενό, αλλά αποτελεί συνέχεια των καλύτερων εμπειριών και παραδόσεων των προοδευτικών και αριστερών αυτοδιοικητικών σχημάτων που συμμετείχαν και άσκησαν στο παρελθόν διοίκηση στο Δήμο.
Η δημιουργία της  <ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ> δεν υπαγορεύθηκε ούτε επιβλήθηκε από κάποιες προσωπικές,  κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες και υπολογισμούς, αλλά αποτέλεσε ανάγκη των καιρών, ανάγκη για ευρύτερες συσπειρώσεις, ώστε να αντιμετωπισθούν οι οδυνηρές επιπτώσεις της βαθειάς κρίσης, που όλοι μας ζούμε.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από κούφιες και ανυπόληπτες διακηρύξεις περί ανεξάρτητων και ακομμάτιστων  συνδυασμών και παρατάξεων, γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να κουκουλώσουμε  ούτε διαπλοκές, ούτε συναλλαγές, ούτε κρυφές συμφωνίες.
Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η σύνδεση της ηθικής με την πολιτική. Η τιμιότητα, η ανιδιοτέλεια, η ειλικρίνεια και η αγωνιστική συστράτευση με τους κοινωνικά αδύνατους πρέπει να αποτελεί κριτήριο επιλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.
Η <ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ>  αποτελεί μια ανοιχτή, λαϊκή, ριζοσπαστική, διεκδικητική, ενωτική συμμαχία, που  υποστηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., από την συντριπτική πλειοψηφία των συναγωνιστών της παράταξης «Δημόσιος Χώρος» και πολλούς  ενεργούς πολίτες του εργατικού  και  αγροτικού  κινήματος,  των κινημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των φορέων προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος,  του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Αγαπητοί φίλοι συνδημότες,
ξεκινάμε ένα ταξίδι με προβλήματα και δυσκολίες, αλλά και  χαρές και ικανοποίηση για την προσπάθειά μας  να κάνουμε τα όνειρά μας  πράξη,
ξεκινάμε ένα ταξίδι όχι μόνο για τη χαρά του ταξιδιού, αλλά  για να πετύχουμε τους στόχους μας, να νικήσουμε,
ξεκινάμε ένα ταξίδι μαζί με όλους εσάς, που  πονάμε και αγαπάμε αυτό το τόπο,  που θέλουμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε  με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.
Σας καλούμε όλους, σ’ αυτό το ταξίδι ανατροπής όλων αυτών των πολιτικών που υποβαθμίζουν τη ζωή μας, γιατί δεν πάει άλλο,
σας καλούμε όλους, σ’ αυτό το ταξίδι αλληλεγγύης με όσους ζουν τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων, γιατί οι αξίες της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης είναι σήμερα απόλυτα ζωτικής σημασίας,
σας καλούμε όλους, σ’ αυτό το ταξίδι δημιουργίας όρων και συνθηκών, που θα μας  επιτρέπουν να κάνουμε τον τόπο μας ωραιότερο  και τη ζωή μας καλύτερη, γιατί μπορούμε και το αξίζουμε και γιατί το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.
 Αγαπητοί φίλοι συνδημότες,
Η <ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ>  διεκδικεί και ζητά τη ψήφο σας
Όχι για να διαχειριστεί τη μιζέρια, που έχουν οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση οι πολιτικές των μνημονίων, αλλά για ν’ αλλάξει τα πράγματα προς όφελος των δημοτών και του τόπου,
Όχι για να συνεχίσει τη διαπλοκή και τις συνδιαλλαγές με εργολάβους και διάφορους αετονύχηδες, αλλά για να κάνει την ανάπτυξη υπόθεση των ίδιων των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας,
Όχι για να ρουσφετολογήσει και πλιατσικολογήσει με την ανάληψη του Δήμου, αλλά για να ανοίξει το Δήμο με πλήρη διαφάνεια σ’ όλους τους δημότες, να κάνει  τα δημοτικά πράγματα υπόθεση των ίδιων των δημοτών,
Όχι για ένα Δήμο για τους δημότες, αλλά για ένα Δήμο με τους δημότες. Η συμμετοχή των ίδιων των δημοτών στην διεκδίκηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία.
Η παράταξη <ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ>  δεσμεύεται δημόσια και ξεκάθαρα ότι, ως δημοτική αρχή,  μαζί με όλους τους δημότες του δήμου μας θα πρωτοστατήσει και θα αγωνισθεί:
·        Για την βελτίωση της ποιότητας της  καθημερινής ζωής των πολιτών στις πόλεις και τα χωριά του δήμου μας,
·        Για την προστασία των  παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής απ’ την υποβάθμιση και το ξεπούλημα,
·        Για την διαμόρφωση ενός προγράμματος παραγωγικής ανάπτυξης και αξιοποίησης των  δυνατοτήτων της περιοχής μας,
·        Για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση, προς όφελος της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μας, του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος του δήμου μας,
·        Για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών, αγαθών και υποδομών (εργασία, υγεία, παιδεία, κατοικία, συγκοινωνία, νερό, ενέργεια),
·        Για την υπεράσπιση και στήριξη  των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, ενίσχυση των αυτοδιαχειριστικών και διεκδικητικών τους χαρακτηριστικών,  
·        Για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του πολιτισμού και του μαζικού αθλητισμού, ανάδειξη και προβολή  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης, αύξηση και ενίσχυση της συμμετοχής των ίδιων των δημοτών στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, ουσιαστική διάχυση των πολιτιστικών αγαθών σε όλο το δήμο κι όχι μόνο στη Πρέβεζα.  
Αγαπητοί φίλοι συνδημότες,
Η <ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ>, αλλά κι εγώ προσωπικά,  συνεπείς στις αρχές και τις διακηρύξεις μας θα υποβάλλουμε,  άμεσα,  τις προγραμματικές μας προτάσεις, πριν την τελική τους διαμόρφωση, σε συζήτηση με όλους τους φορείς και  τους συνδημότες  μας  που ενδιαφέρονται και έχουν απόψεις και θέσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του δήμου μας.
Σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος στην διαμόρφωση του προγράμματος διάσωσης και ανάπτυξης του δήμου μας, να βάλλουμε όλοι μαζί τέρμα στην  παρακμή στην οποία ολοταχώς μας οδηγεί η αντιλαϊκή  και κοινωνικά βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.
Σας καλούμε όλους να γίνουμε συνδημιουργοί και συνοδοιπόροι των ονείρων  μας γι’ αυτό το τόπο, για μας και τα παιδιά μας και συναγωνιστές  στην υλοποίηση αυτών των ονείρων.

Σας χαιρετώ και εύχομαι σ’ όλους μας καλούς αγώνες για
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ -  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος