Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ερώτηση του Κώστα Μπάρκα για τη λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς Πρέβεζας

Αθήνα, 2/4/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατέθεσε στις 2 Απριλίου 2014 Ερώτηση προς τον κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Παράνομα πρόστιμα σε παραγωγούς, πολύμηνη αργοπορία της ΚΥΑ για τις Αγροτικές Αγορές (farmer's market) και αδυναμία εφαρμογής των αποφάσεων του Υπ.Α.Α.Τ στο ζήτημα».
            Η Αγροτική Αγορά (farmer's market) Πρέβεζας, η οποία λειτουργεί κάθε Σάββατο βάσει γραπτής εντολής του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχου και εν αναμονή της περιβόητης ΚΥΑ του Υπουργείου όπου εκκρεμεί εδώ και 12 μήνες, δέχτηκε ένα ακόμα απρόκλητο χτύπημα.
            Πριν 20 ημέρες και παρά το γεγονός ότι η γραπτή εντολή του Γ.Γ του Υπ.Α.Α.Τ είχε κοινοποιηθεί στο Α.Τ Πρέβεζας, στον Δήμο Πρέβεζας και στην Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας, επιδόθηκαν σε 20 παραγωγούς πρόστιμα των 300 ευρώ, με την διορία για μειωμένη αποπληρωμή στο μισό (150 ευρώ) να λήγει την Πέμπτη 3 Απριλίου.
            Ταυτόχρονα, άλλες Αγροτικές Αγορές λειτουργούν χωρίς προσκόμματα (ενδεικτικά στον Κόμβο Αγ. Στεφάνου στην Αττική) και η λειτουργία τους καθώς και η παρουσία των παραγωγών δεν θίγεται, ούτε ποινικοποιείται.
            Ο κ. Υπουργός ερωτάται εάν θα ακυρωθούν τα πρόστιμα, τα οποία επιδόθηκαν κατά παράβαση της γραπτής εντολής του Υπουργείου; Αν και κατά πόσο έχει ισχύ η παραπάνω γραπτή εντολή, μέχρι την κατάθεση της ΚΥΑ; Και τέλος, πότε επιτέλους θα κατατεθεί η ΚΥΑ, η οποία εκκρεμεί βεβαιωμένα 12 μήνες;
            Η αξιοπρέπεια των παραγωγών και η οικονομική τους δυνατότητα δεν αντέχουν πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται παρακάμπτοντας το ίδιο το Υπουργείο. Επίσης όπως αποδεικνύεται οι γραπτές εγκρίσεις του Υπ.Α.Α.Τ δεν αποτρέπουν πρόστιμα και διώξεις.
            Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή του Κώστα Μπάρκα απαιτεί να ακυρωθούν άμεσα όλα τα πρόστιμα τα οποία επιδόθηκαν, και να εκδοθεί επιτέλους η ΚΥΑ που εκκρεμεί 12 και πλέον μήνες.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ
-----------------------------
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059

barkas@parliament.gr