Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μπένος: «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς...»


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πλατεία Ελευθερίας, στην παραλία της Πρέβεζας, η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος, Αλέξη Μπένο.

Ο Αλέξης Μπένος είναι γιατρός, καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική του ΑΠΘ. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πολιτική Υγείας (IAHP) από το 2000 έως το 2004 και μέλος της διοίκησης της μέχρι και σήμερα όπως και του παγκόσμιου Κινήματος των Λαών για την Υγεία (PHM), ενώ έχει έρθει και στο παρελθόν στην Πρέβεζα, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.

Τον κ. Μπένο καλωσόρισε, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, Ηλίας Χάιδας και στη συνέχεια ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, πραγματοποίησε ένα σύντομο χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:
 «Καλούμε την κοινωνία που στενάζει να φωνάξει ένα ''Φτάνει πια!''. Καλούμε την κοινωνία να ανοίξει με την ψήφο του την Κυριακή ένα νέο δρόμο ανάπτυξης και να υπερψηφίσει την άλλη πρόταση για την Ευρώπη. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της εργασίας. Δε σας θέλει ο λαός, τα Μνημόνια και μπρος... Καλούμε τους πολίτες να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν Αριστερά. Δημοκρατία, αλλαγή, αξιοπρέπεια. Τους καλούμε να ψηφίσουν Ελλάδα. Στις 25 τελειώνουμε. Θα νικήσουμε, είναι σίγουρο! Γεια σας!».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Αλέξης Μπένος και παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του: «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς... Η ελληνική κοινωνία έγινε ένα πειραματόζωο. Το είδαμε με την αποδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Η μαζική φτωχοποίηση και η ανεργία, έφεραν αύξηση των αναγκών υγείας του λαού. Ο Άδωνις όμως είναι ακροδεξιός και φασίστας. Θέλει να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Δεν πρέπει να τον υποτιμούμε.
Η παιδεία, η υγεία, το νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό, όπως λέει και το σύνθημα των συντρόφων μας. Έχουμε κάποιους λίγους που κερδοσκοπούν. Αυτοί, μαζί με ΜΜΕ, εταιρίες, εργολάβους θέλουν να καταπιέσουν την εργασία, τα δικαιώματα, τους μισθούς.
Τα γερμανικά ΜΜΕ έβγαλαν το... παραμύθι των τεμπέληδων Ελλήνων. Έκαναν λόγο για καλούς Γερμανούς και κακούς Έλληνες, που πίνουν τσίπουρα και κρασάκια. Δεν υπήρχε όμως εθνική σύγκρουση και ο ΣΥΡΙΖΑ το είπε αυτό σε όλους τους τόνους.
Είναι ζήτημα ταξικής σύγκρουσης.
 Το χρέος πάλι χρησιμοποιείται ως... τρίαινα για να χτυπηθεί η εργασία. Γι' αυτούς τους λόγους οι Ευρωεκλογές αυτές δεν είναι ρουτίνα.
Πρέπει να δει ο κόσμος πως υπάρχει κι άλλη εναλλακτική λύση. Αλλιώς -όπως έχει διδάξει η ιστορία- οδεύουμε στο Φασισμό. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Εδώ ερχόμαστε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά και φέρνουμε την εναλλακτική λύση.
Αν δεν τους ανατρέψουμε θα γίνουμε εμείς μετανάστες. Κάθε φορά έρχονται νέοι επιστήμονες και μου λένε πως φεύγουν για το εξωτερικό. Αυτό είναι ανθρωπιστική καταστροφή. Αυτοί δε θα έρθουν πίσω με την πολιτική του Σαμαρά.
Υπάρχουν τα νικηφόρα μηνύματα από τη Χαλκιδική και το δημοψήφισμα του νερού. Στη Χαλκιδική, όπου ένα κίνημα πολύχρωμο κατάφερε να ανατρέψει τη... χολέρα που λέγεται Πάχτας.
Οι κοινωνικές ανάγκες μπορούν να δημιουργήσουν μία νέα ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μπορεί να συνεχίσει έτσι. Παμε για καταστροφή. Εκεί είναι η ευθύνη μας. Πρέπει να στήσουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τριπλασιάσει τις δυνάμεις τους στην αυτοδιοίκηση, έπειτα από τις εκλογές. Χρειαζόμαστε όμως μια νέα Αριστερά των κινημάτων. Δε θέλουμε μόνο μία ψήφο ανάθεσης. Θέλουμε το λαό στους δρόμους, μαζί μας. Για μια νέα κοινωνία.
Αν ζούσε ο Σακελλάριος, θα έπρεπε να γράψει νέο Μαυρογιαλούρο, με αυτά που είπε ο Σαμαράς, ο οποίος έχει ξεπεράσει τον παλιό Μαυρογιαλούρο.
Τρεις λέξεις: Αγώνας, αγώνας, αγώνας... Για μια κοινωνία σοσιαλιστική».
Ακολούθησε διάλογος με τους συγκεντρωμένους.

ΠΗΓΗ:atpreveza