Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες εκλογές που έχουμε μπροστά μας, για τους Δήμους την Περιφέρεια και μία εβδομάδα μετά για τις Ευρωεκλογές.
Παρότι οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης επιδίωξαν να αποσυνδέσουν το νόημα της ψήφου από τις σκληρές πολιτικές που εφάρμοσαν και να τις εμφανίσουν ως εκλογές για την ανάδειξη «ικανών» τοπικών διαχειριστών, υποχρεώθηκαν τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό, να βγάλουν τη μάσκα της δήθεν απολιτικοποίησης και να δώσουν κομματική γραμμή. Έτσι στην Πρέβεζα, η ΝΔ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του κ. Τάκη Παππά, όπως αυτή εξελίχθηκε μετά την προσχώρηση του κ. Νίτσα και τις  ανάλογες «μοιρασιές» που είδαν το φως της δημοσιότητας χωρίς να διαψευστούν, διανθισμένη με μέλη ή υποστηριχτές της ΧΑ και  το ΠΑΣΟΚ, διέρρευσε στήριξη σε κ.κ. Μπαΐλη και Κλάπα.
Και βέβαια παρακολουθήσαμε, τη μαζική και απροσχημάτιστη προσχώρηση επώνυμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του κ. Καχριμάνη. Άνετες διαδρομές, χωρίς πολιτική αναστολή, απολύτως σύμφωνες με την κεντρική αντικοινωνική πολιτική, που υλοποιούν το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου!
Πρέπει να γίνει σε όλους τους πολίτες κατανοητό, με την ψήφο μας δε «βγάζουμε» υποχρεώσεις σε φίλους, συγγενείς και γείτονες, με την ψήφο μας κρίνονται περισσότερα και σοβαρότερα πράγματα. Οι εκλογές έχουν βαθύ πολιτικό νόημα και χωρίς να αδιαφορούμε για την ποιότητα των συνδυασμών, θα κρίνουμε και θα καταδικάσουμε και με την ψήφο μας τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, σε κεντρικό επίπεδο, καθώς και τους ντόπιους χειροκροτητές ή τους άβουλους και απόντες από τις κοινωνικές μάχες. Θα κρίνουμε με την ψήφο μας, τις μελλοντικές πολιτικές για τη χώρα, τις Περιφέρειες τους Δήμους. Θα κρίνουμε με την ψήφο μας το αύριο των παιδιών μας, την εργασία, τη σύνταξη, τη δημόσια υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, καλεί τους συμπολίτες μας, να στηρίξουν με πρωτοβουλίες και την ψήφο τους, τα ενωτικά ριζοσπαστικά και μαχητικά ψηφοδέλτια, της αλληλεγγύης, της ανατροπής, της δημιουργίας. Συνδυασμούς που υπερασπίζονται τους δημόσιους χώρους, τον πολιτισμό, τη συμμετοχικότητα, τη δημόσια λογοδοσία, που προτάσσουν την ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων και το συνεργατισμό σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής.
Στην Περιφέρεια, το «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», με υποψήφια Περιφερειάρχη την Όλγα Γεροβασίλη.
Στο Δήμο Πρέβεζας, το «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», με υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Βασιλείου.
Στο Δήμο Ζηρού, το «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», με υποψήφιο Δήμαρχο το Γιώργο Γιάννο.
Στο Δήμο Πάργας, το «ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»,  με υποψήφιο Δήμαρχο το Θανάση Ράπτη.
Για να αποτελέσει η μάχη της πρώτης Κυριακής, πρόκριμα για τις νίκες που θα αλλάξουν το αυτοδιοικητικό τοπίο στη δεύτερη Κυριακή, μαζί με ανάλογες νικηφόρες μάχες σε όλη την Ελλάδα.
Μαζί με τη μάχη των ευρωεκλογών, να στείλουμε ισχυρό μήνυμα, αντίστασης και ανατροπής, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, που όλα αυτά τα χρόνια εξαθλιώνεται και περιθωριοποιείται.
Σε αυτή την ιστορικής σημασίας πολιτική μάχη καλούμε τα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα τους πολίτες που ασφυκτιούν από τη σκληρή λιτότητα, τις βάρβαρες πολιτικές και την πολιτιστική παρακμή, ενός συστήματος εξουσίας σε προϊούσα αποσύνθεση, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με έμπνευση, οργάνωση και ανιδιοτέλεια.
Για μια μεγάλη νίκη του λαού! Για να μη μπορούν να σταθεί πολιτικά, η συγκυβέρνηση των μνημονίων, παρά τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Για να  ανοίξει ο δρόμος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής και την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Για την ανατροπή στην Ελλάδα και την αλλαγή στην Ευρώπη.
«Στις 18 και στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν».
Πρέβεζα 11 Μαΐου 2014

Γραφείο Τύπου ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας