Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 24/7/2014 - ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ


Ο ΣυΡιζΑ Πρέβεζας πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση, την Πέμπτη  24 Ιούλη στις 8: 30 μμ, στο Λιμενικό Ταμείο στην παραλία.
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη, εκλογική διαδικασία-σταθμό στην πολιτική ζωή της χώρας. Μια εκλογική διαδικασία, που για πρώτη φορά, έδωσε την πρώτη θέση στην ριζοσπαστική αριστερά στο τόπο μας.
Παρά την αποδοκιμασία τους από την κοινωνία, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα κόμματα των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, συνεχίζουν, σαν να μη συνέβη τίποτα, την καταστροφή της χώρας και του  λαού της. Συνεχίζουν την, ίδια σκληρή και άδικη για την μεγάλη πλειοψηφία, πολιτική της νεοφιλελεύθερης λιτότητας. Συνεχίζουν το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών στα ιδιωτικά συμφέροντα – νομοσχέδιο για την «Μικρή ΔΕΗ» – θέλουν να προχωρήσουν στην παράδοση των αιγιαλών, θέλουν να τσακίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Και επειδή η κοινωνία αντιστέκεται στην πολιτική τους, δεν διστάζουν να ποδοπατήσουν την δημοκρατία και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε παλλαϊκή συστράτευση. Καλεί να χτίσουμε μια παλλαϊκή συμμαχία, μια συμμαχία όλων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, μια συμμαχία που μπορεί και πρέπει να βάλει φρένο στη καταστροφή που βιώνουμε. Μια συμμαχία που θα προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας και την απαλλαγή της από τα δεσμά των μνημονίων και των δανειστών. Μια συμμαχία για την ανατροπή, για έναν άλλο δρόμο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Κεντρικός  ομιλητής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Πειραιά.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.