Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

   


 Ο Θοδωρής Δρίτσας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 25.07, 2η ημέρα της περιοδείας του στο Νομό Πρέβεζας, στις 11πμ, συνοδευόμενος από τον Κώστα Μπάρκα Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, το Χρήστο Νικολάου συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Πάργας, το Θανάση Ράπτη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΔΥΝΑΤΑ για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ", τοπικά στελέχη του Κόμματος και της δημοτικής παράταξης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Πάργας και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Θανάση Λιόλιο.
Ο Θ. Δρίτσας έκρουσε  τον κώδωνα του κινδύνου, για την κυβερνητική πολιτική του γενικού ξεπουλήματος παραλιακών εκτάσεων  στο όνομα της ανάπτυξης και προς όφελος  του κεφαλαίου και τυχοδιωκτικών κερδοσκοπικών κύκλων, «ανάπτυξη» που δεν συμβάλλει καθόλου στο ξεπέρασμα της κρίσης ούτε στην ανακούφιση του βαθειά χειμαζόμενου και πληττόμενου από την μακροχρόνια κρίση λαού μας.
O Κ. Μπάρκας ενημέρωσε για κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, που μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητη, για την  εκποίηση μέσω παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης στην Αμμουδιά και ο Χρήστος Νικολάου αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός πλατιού μετώπου αντίστασης στο γενικό ξεπούλημα και την κοινωνική καταστροφή.
Ο  Δήμαρχος  κ. Θ. Λιόλιος,  συμφωνώντας με τα παραπάνω, δήλωσε ότι διαφωνεί με τον πλειστηριασμό μέσω  ΤΑΙΠΕΔ  έκτασης  51  στρεμμάτων  κυριολεκτικά σε απόσταση λίγων μέτρων από τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα.
Ο  Θανάσης Ράπτης έθεσε το θέμα της διαρκούς περιβαλλοντικής υποβάθμισης της κοιλάδας του Αχέροντα: «λύματα,  ρυπογόνες δραστηριότητες, Ιχθυοτροφεία  κ.λ.π.». Τόνισε ιδιαίτερα  ότι  όσον αφορά τον τουρισμό στην περιοχή, επιθυμητή και επιδιωκτέα είναι η ήπια μορφή  του, με αξιοποίηση του ιστορικού  και πολιτιστικού μας πλούτου, του νεκρομαντείου και με σεβασμό στο περιβάλλον και τους εργαζόμενους.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Αμμουδιά, διένειμε ενημερωτικό  υλικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στη συγκεκριμένη εκποίηση, αλλά και γενικότερα των αιγιαλών και συζήτησε με τουρίστες και κατοίκους της περιοχής.
                                                                                                                26.7.2014

                                                     Το Γραφείο Τύπου  Σύριζα Δήμου Πάργας