Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ο τραυματισμός φοιτητών και η κατάληψη των Πανεπιστημίων από την Αστυνομία προκαλούν εξαιρετικά δυσάρεστους συνειρμούς Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καραγιαννίδη, Β. Κατριβάνου, Κ. Μπάρκα και Α. Σταμπουλή

Χτες ήταν οι συλλήψεις και η βία κατά μαθητών. Σήμερα, ο σοβαρός τραυματισμός δύο φοιτητών στη Νομική, η ουσιαστική απαγόρευση των γενικών συνελεύσεων σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η περίφραξη του Πανεπιστημίου με κλούβες και ΜΑΤ. Λίγες μέρες πριν από την 17η Νοεμβρίου, η προσπάθεια να εμποδιστούν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η στοχοποίηση της νεολαίας και οι εικόνες μιας αστυνομοκρατούμενης πόλης προκαλούν εξαιρετικά δυσάρεστους συνειρμούς.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Νομική, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρύτανης κ. Φορτσάκης λειτουργεί ως προγεφύρωμα της κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο. Αντίθετα, ο ίδιος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η πρακτική του λοκ-άουτ, του προσωρινού δηλαδή κλεισίματος μιας επιχείρησης από τον εργοδότη, ως αντίδραση σε απεργία των εργαζομένων, επί των ημερών του καθιερώνεται ως μέτρο πειθάρχησης των φοιτητών, σε έναν χώρο όπως το Πανεπιστήμιο, που δεν νοείται να λειτουργεί με όρους επιχείρησης, και πολύ περισσότερο, ανακαλώντας εικόνες της δεκαετίας του '70.
Το προκλητικό κλείσιμο των σχολών, η αναίτια επίθεση σε βάρος φοιτητών και η κατάληψη των σχολών από ΜΑΤ πρέπει να τερματιστούν άμεσα. Οι δημοκρατίες δεν φοβούνται τους αγώνες της νεολαίας. Τους νέους, όταν βγαίνουν στο δρόμο, έχουν λόγο να τους φοβούνται μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα. Αυτές τις μέρες καθένας κάνει τις επιλογές του. Και πρέπει να τοποθετηθεί.
- See more at: http://left.gr/news/voyleytes-syriza-o-traymatismos-foititon-kai-i-katalipsi-ton-panepistimion-apo-tin-astynomia#sthash.eWvSl52o.dpuf