Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Μπάρκας: «Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας θέλει εκλογές, θέλει μια πολιτική αλλαγή».





Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, φιλοξενήθηκε στις 12/12 στον Prisma 95,1 και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες έχουν επιταχυνθεί μετά την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς, για τον αν υπάρχουν οι 180 βουλευτές που θα στηρίξουν την εκλογή νέου ΠτΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε  «Το πραγματικό και αξεπέραστο αδιέξοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, τους οδήγησε να συρθούν στην επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή νέου ΠτΔ» και συνεχίζοντας δήλωσε «Η κυβέρνηση  “πιάνει τα μαλλιά της” για να βρει τους 180 βουλευτές. Η επιλογή του κ. Δήμα ως υποψήφιου ΠτΔ είναι μια στενή κομματική επιλογή και υποδηλώνει τους  σπασμούς μιας κυβέρνησης που διανύει τις τελευταίες μέρες της στην εξουσία».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις αναλύσεις της συντηρητικής παράταξης   «ότι ο κόσμος δε θέλει εκλογές», ο Κώστας Μπάρκας δήλωσε « Τα μηνύματα που λαμβάνω από τη κοινωνία είναι ενθαρρυντικά για το ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας θέλει εκλογές, θέλει μια πολιτική αλλαγή, θέλει να έρθει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Οι συμπολίτες μας θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει κλείσει το κύκλο της».

Στην ερώτηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και  την επόμενη μέρα, ο Κώστας Μπάρκας είπε πως η ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων από το ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτήσει μια νέα πολιτική πραγματικότητα και νέους συσχετισμούς κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, τονίζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που τα διέπουν, θα διαπραγματευτεί, πραγματικά, το χρέος και θα εφαρμόσει ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του». Στη συνέχεια, επισήμανε « Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, τους βασικούς άξονες του οποίου ανέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Δ.Ε.Θ. το Σεπτέμβρη και οι οποίοι αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επαναφορά του πλαισίου θεσμικής προστασίας  των εργασιακών δικαιωμάτων, τον μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος. Επιπλέον, το πρόγραμμά μας εξειδικεύεται σε κάθε περιφέρεια, όπως κάναμε πριν δύο εβδομάδες στα Γιάννενα, μέσω της περιφερειακής μας διαβούλευσης για την Ήπειρο».



Σχετικά με το πολιτικό τοπίο, το οποίο έχει αρχίσει  και πολώνεται εξαιτίας της προπαγανδιστικής εκστρατείας του φόβου που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η οποία στοχεύει στο να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε « Καμιά κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να εκφοβίζει το λαό της. Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα του 2012, προσπαθεί να πείσει τους συμπολίτες μας ότι θα καταρρεύσει το σύμπαν αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το 2014, οι συνθήκες είναι  διαφορετικές. Ο κόσμος έχει ένστικτο και καταλαβαίνει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».



Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας και την εκλογική του ετοιμότητα, ο Κώστας Μπάρκας δήλωσε  «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε εκλογική εγρήγορση» και συμπλήρωσε «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς και ως εκ τούτου διαπνέεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Το κλίμα στις γραμμές μας είναι ενωτικό και όλοι μαζί, συλλογικά, αγωνιζόμαστε για να διαδώσουμε το πρόγραμμά μας και να κάνουμε πράξη την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης».