Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας «Ο πανικός τους δεν κρύβεται»





Όσο πλησιάζουν οι μέρες που θα μιλήσει ο λαός, τόσο εντείνονται οι επιθέσεις ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Ριζοσπαστική Αριστερά.
Τούτα τα μαύρα χρόνια της μνημονιακής μετα-δημοκρατίας, η πολιτική του μιντιακού κατεστημένου ήταν η προβολή της βάρβαρης λιτότητας ως μονόδρομου και η διαστρέβλωση-συκοφάντηση κάθε αντίθετης άποψης. Τώρα που καταρρέει αυτή η πολιτική, ο πανικός τους είναι τέτοιος, ώστε επιστρατεύουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.
Σε προηγούμενα σχόλιά μας, είχαμε τονίσει ότι η επιχείρηση διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρηση ενορχηστρωμένη από  κέντρα  της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αναπαράγεται  και από τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Τρέφαμε την ελπίδα – αυταπάτη; – ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το διάλογο πάνω στα καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, σύμφωνα με τους κανόνες του δημοκρατικού πολιτικού πολιτισμού. Πιστεύαμε ότι δε θα υπήρχαν «τοπικές φωνές» διατεθειμένες να αναπαράγουν ασμένως τα άτεχνα προπαγανδιστικά ανορθογραφήματα της γνωστής μονταζιέρας της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.   Πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας: η εφημερίδα «Τοπική Φωνή» επιμένει  με έναν καταιγισμό πρωτοσέλιδων, δημοσιευμάτων να διαστρεβλώνει-συκοφαντεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του  Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά. Τα δημοσιεύματα αυτά είναι όλα ενυπόγραφα, με την υπογραφή του δημοσιογράφου Άρη Τσελίκου.
Κατανοούμε ότι  υπάρχουν μέσα και συντάκτες που είναι διατεθειμένοι με κάθε κόστος να υπηρετήσουν το πολιτικό σχέδιο της συγκυβέρνησης και της τρόικας στη χώρα μας. Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη, τη δουλειά τους και τη δουλειά μας.
Η τοπική μας κοινωνία, είναι σε θέση να κρίνει, και μάλιστα με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες των πολιτικών που υπηρετούν. Πολιτικών που δε θέλουν να αλλάξει σε τίποτα, το σύστημα της εκμετάλλευσης, της διαπλοκής και της λιτότητας για τους πολλούς, όσο κι αν μερικές φορές, χωρίς να πείθουν, μεταμφιέζονται ως κήρυκες της αριστερής συνέπειας.

Δυστυχώς γι' αυτούς, ήρθε η ώρα να συμβιβαστούν με την ιδέα, ότι όσο κι αν εμφανίζονται πρόθυμοι να αναπαράγουν τη διαστρέβλωση και την παραπλάνηση, ο πολιτικός χρόνος της οικείας σε αυτούς και πλήρως απαξιωμένης για την κοινωνία, συγκυβέρνησης των μνημονίων τελειώνει. Οι μέρες της δημοκρατικής ανατροπής πλησιάζουν, τη λύση θα δώσει ο λαός, η ελπίδα θα νικήσει.