Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Μπάρκας: Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός!


    




«Το μήνυμα της σημερινής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρο. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπέστη οδυνηρή ήττα, καθώς, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες που κατέβαλλε, δεν κατάφερε να βρει 180 «πρόθυμους» βουλευτές να της δώσουν διαπιστευτήρια για να συνεχιστεί η μνημονιακή καταστροφική πολιτική της.


Ταυτόχρονα, η σημερινή μέρα είναι ελπιδοφόρα, γιατί  άνοιξε ο δρόμος για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Μόνο μια κυβέρνηση, που εκφράζει τη γνήσια λαϊκή βούληση και προέρχεται από νωπή λαϊκή εντολή, μπορεί πραγματικά να διαπραγματευτεί το δημόσιο χρέος της χώρας  μας  και να βάλει τα θεμέλια για την  παραγωγική ανασυγκρότησή της.


Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως το επόμενο διάστημα σκοπεύω να παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου προκειμένου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 οι συμπολίτες μας  να δώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή λαϊκή εντολή για δημοκρατική αλλαγή. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ρεαλιστικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα από πειραματόζωο της λιτότητας, ευρωπαϊκό παράδειγμα αντίστασης και προώθησης μιας εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση.»