Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας προεκλογική εκστρατεία






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ της 14/1.

     Με αμείωτη ένταση οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις περιοδείες τους εν όψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, διαδίδοντας παντού το μήνυμα της ελπίδας και της νίκης.
     Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης 14/1, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, Μπάμπης Πάνης, Θανάσης Ράπτης και Ευτυχία Τσαμποδήμου, περιόδευσαν στις γειτονιές της Πρέβεζας : Κεντρική Αγορά, περιοχή Γηπέδου, Λ. Ειρήνης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν περιοδεία στα χωριά: Βρυσούλα, Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο, Νέο Σφηνωτό και Ωρωπό.
     Στην απογευματινή περιοδεία το θέμα που κυριάρχησε στις συνομιλίες των υποψήφιων με τους συμπολίτες μας ήταν το αγροτικό ζήτημα. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τόνισαν:


  • Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι κρισιμότερες από το 1974. Δεν είναι εκλογές εναλλαγής, αλλά σηματοδοτούν τη κατάρρευση ενός καθεστώτος που εξέθρεψε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Είναι η αφετηρία μιας νέας, λαϊκής, δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Μεταπολίτευσης, η οποία θα βασίζεται στη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.



  • Η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά φορολόγησε όχι μόνο τα χωράφια, αλλά ακόμα και βοσκοτόπια και μαντριά. Έκανε την Ελλάδα την χώρα με το υψηλότερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη. Χάρισε την Αγροτική τράπεζα και τη ΔΩΔΩΝΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Πήγε τη σύνταξη της αγρότισσας και του αγρότη στα 67. Απαξίωσε τις δημόσιες δομές και την αγροτική έρευνα.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία σκοπεύει να στηρίξει ολόπλευρα την αγροτική παραγωγή και τον αγρότη. Με επιστημονική υποστήριξη για την αναβάθμιση της παραγωγής, με στοχευμένα αναπτυξιακά μέτρα. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€ και εγγυάται τη σύνταξη του αγρότη και της αγρότισσας. Με αίσθημα ευθύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων και εγγυάται ότι δε θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και κανένας πλειστηριασμός χωραφιού.


 Τέλος, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυναν κάλεσμα στους συμπολίτες μας να δώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία στη Βουλή. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, τόσο πιο δυνατή και σταθερή θα είναι η Ελλάδα στις 26.




Πρέβεζα 14/1/2015
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας