Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στo Καναλάκι 18/1




Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18/1, η  προεκλογική ομιλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πάργας   στο Γυμνάσιο  Καναλακίου. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Μπάμπης Πάνης, Θανάσης Ράπτης και Ευτυχία Τσαμποδήμου έστειλαν μήνυμα  νίκης, ελπίδας και εμπιστοσύνης στους κατοίκους της περιοχής και δεσμεύτηκαν για την απαρέγκλιτη  εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, το οποίο αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση με ρεαλιστικά μέτρα  και  βάζει τα θεμέλια  για την ανασυγκρότηση της οικονομίας μας.
Την εκδήλωση  «άνοιξε» ο συντονιστής της Ο.Μ. Πάργας, Χρήστος Νικολάου, ο οποίος ζήτησε από τους Καναλακιώτες να δώσουν  ισχυρή λαϊκή εντολή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να μπει ένα τέλος στα μνημόνια και το πελατειακό κράτος  που έχτισαν επί δεκαετίες οι φθαρμένοι παλαιοκομματικοί μηχανισμοί του παρελθόντος, τονίζοντας «Την επόμενη μέρα των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τα μνημόνια και το καθεστώς της διαπλοκής, χτίζει ένα κράτος που θα βασίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη». Έπειτα, παρουσίασε τα βιογραφικά των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια, η Ευτυχία Τσαμποδήμου στην ομιλία της άσκησε κριτική στην απερχόμενη κυβέρνηση, επισημαίνοντας « Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Γιατί εμάς δε μας κρατάνε από τα μανίκια τα συμφέροντα. Οι άνθρωποί μας μπορεί να είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ, αλλά όχι στη λίστα Λαγκάρντ». Επίσης,  εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας «Οι Καναλακιώτες γνώρισαν στο πετσί τους την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Η φτώχεια και η εγκατάλειψη είναι φανερή στο τόπο σας. Γι’ αυτό οι κάτοικοι του Καναλακίου και της ευρύτερης περιοχής στρέφονται με ελπίδα στο ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζουν πως έχουν τη δύναμη να τον κάνουν πρώτη δύναμη στο Καναλάκι».
Ο  Κώστας Μπάρκας  καυτηρίασε τη στρατηγική φόβου και κινδυνολογίας της απερχόμενης κυβέρνησης, τονίζοντας « Όσο και αν κραυγάζει το σύστημα της διαπλοκής, που τα τελευταία χρόνια πλούτισε σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού μας, τόσο ο λαός τους γυρίζει την πλάτη.  Οι πολίτες έχουν αποφασίσει να πάρουν τις  ζωές  στα χέρια τους. Ψηφίζουν με το βλέμμα τους στραμμένο προς  το μέλλον». Επίσης, έδωσε έμφαση στη καταπολέμηση της ανεργίας που πλήττει τη νεολαία της περιοχής, επισημαίνοντας «Τα voucher εργασίας δε λύνουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και αποτελούν ημίμετρα.  Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει αναπτυξιακό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Μέσα από την εφαρμογή του, τα μεροκάματα θα επιστρέψουν στο τόπο μας και οι νέοι μας δε θα χρειαστεί να μεταναστεύουν στο εξωτερικό». Κλείνοντας, υπογράμμισε «Ας κάνουμε μαζί μια νέα αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματική ελπίδα για μια νέα πορεία».
Στη συνέχεια, ο Μπάμπης Πάνης στην ομιλία του εστίασε στον πρωτογενή τομέα και έδωσε βαρύτητα στο «χάρισμα» της ΔΩΔΩΝΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, τονίζοντας « Η ΔΩΔΩΝΗ ήταν πυλώνας ανάπτυξης για τη κτηνοτροφία της ευρύτερης περιοχής και κρατούσε σε καλό επίπεδο το εισόδημα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Ηπείρου. Το ξεπούλημά της, όμως,  ήταν η χαριστική βολή της απερχόμενης κυβέρνησης στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο.  Σε άλλο σημείο σχετικά με την αγροτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής  Πολιτικής, η οποία  θα στηρίξει έμπρακτα τον αγρότη και την αγρότισσα». Κλείνοντας, ο Μπάμπης Πάνης υπογράμμισε ότι στις επικείμενες εκλογές « Είναι αναγκαία η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε στο τόπο μας με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη».
Έπειτα, ο Θανάσης Ράπτης στην ομιλία του άσκησε κριτική στη γκρίζα  προπαγάνδα της απερχόμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας «Ο σκοπός της συντηρητικής προπαγάνδας είναι να φοβηθούν οι πολίτες μας την επερχόμενη  δημοκρατική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου. Το 2015 δεν είναι, όμως, 20012. Ο κόσμος δε «τσιμπάει» πλέον».  Επίσης,  τόνισε « Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ το 2015 και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι το σύνθημα μας». Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους συμπολίτες μας για να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής 25/1, τονίζοντας « Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.  Η ελπίδα θα νικήσει το φόβο».