Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ηλίας Χάιδας: Η συνεργασία μεταξύ νομαρχιακής και βουλευτή βρίσκεται σε επίπεδο συντροφικό, ικανοποιητικό και οφείλουμε να την αναβαθμίσουμε...



Καλεσμένος στο studio του Prisma 95,1  ήταν ο  συντονιστής  της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ  κ. Ηλίας Χάιδας, ο οποίος έκανε λόγο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις φημολογίες που διαδίδονται για το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην νομαρχιακή επιτροπή αναφορικά με τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, την παραίτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας κ. Δημήτρης Βασιλείου και στο τέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.
«Τα όρια από ότι φαίνεται τα βάζουμε εμείς ως κυβέρνηση , γιατί, όταν είσαι υποτακτικός στις πιέσεις που σου ασκούνται και συνεργάσιμος σε μια πολιτική η όποια καταβαραθρώνει την κοινωνία και δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον καταστρέφοντας την οικονομία, οι ισχυροί βρίσκουν εύφορο έδαφος να εφαρμόσουν τις πολιτικές που θέλουν» είπε χαρακτηριστικά και ο κ. Χάιδας και δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι ελληνικός λαός μίλησε και θέλησε να έχει στην κυβέρνηση μια δύναμη που θα διαπραγματευτεί προτάσσοντας τα συμφέροντα της χώρας και βάζοντας τέλος στην προϋπάρχουσα  κατάσταση.» Συγχρόνως ανέφερε ότι αυτή η πολιτική που καλούνται να εφαρμόσουν δεν είναι  εύκολη, αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που υποστηρίζουν το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική της ύφεσης  και της λιτότητας ανακυκλώνει τα προβλήματα και δεν αποδίδει ούτε στις  δικές τους χώρες.  «Η Ελλάδα μπορεί να έχει πληγωθεί αλλά κατακτά τη θέση της ως ισότιμος εταίρος, γιατί, όπως βλέπουμε ότι παρόλη την πίεση κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση».
Στην συνέχεια ο κ. Χάιδας κληθείς να τοποθετηθεί σε ερώτημα σχετικά με τα όσα φημολογούνται για τις διαφωνίες μεταξύ στελεχών, καθώς και ότι η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις  με τον βουλευτή Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα, ανέφερε τα εξής:
 «Το 2010 όταν αναλάβαμε να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαμε σε μια δύσκολη περίοδο μη γνωρίζοντας την εξέλιξη του κόμματος. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια αριστερά που θα έχει το δικό της «χώρο»  χωρίς να είναι συμπληρωματική δύναμη του μεγάλου συγγενή που ήταν  τότε το ΠΑΣΟΚ. Πήραμε την ευθύνη και η νομαρχιακή επιτροπή «ανέλαβε  να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευε να διαλυθεί. Όμως από το 2012 είχε γίνει μεγάλο κόμμα με την  επιτροπή να είναι αρκετά χαρούμενη θέλοντας να δώσει ένα τόνο νεανικότητας στο ψηφοδέλτιο της με τον Κώστα Μπάρκα και ας μην ήταν στην  περιοχή. Ο κ. Μπάρκας στηρίχτηκε, αλλά σε ένα όργανο με 17 στελέχη  θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις και είναι φυσικό να μην ήταν και οι 17 υπέρ της υποψηφιότητας του, όμως οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής δεσμεύτηκαν να δώσουμε τη μάχη μαζί, ενάντια σε προσπάθειες υπονόμευσης και διαίρεσης, με αρραγής ενότητας και αλληλεγγύης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μαυσωλείο, υπάρχουν τάσεις, ρεύματα ιδεών και δεν είναι ένα σώμα αλλά πολλά.  Οι δημοσιογράφοι που διαρρέουν επιλεκτικά πληροφορίες χωρίς να μπαίνουν στο κόπο να διερευνήσουν, προφανώς είναι ταγμένοι να υπηρετήσουν ένα σχέδιο  διαίρεσης ώστε να το εμφανίσουν στην τοπική κοινωνία. Συνεπώς δεν έχουν καταλάβει ότι δεν προσφέρουν υπηρεσίες στο βουλευτή αλλά χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεργασία μεταξύ νομαρχιακής και βουλευτή βρίσκεται σε επίπεδο συντροφικό, ικανοποιητικό και οφείλουμε να την αναβαθμίσουμε στο πλαίσιο των απαιτήσεων που έχει η τοπική κοινωνία από το ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια  έκανε λόγο για την αποχώρηση του επικεφαλής της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας κ. Δημήτρης Βασιλείου, ο οποίος θέλησε να  υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή.
«Όταν κάναμε τη διαδικασία ανοίγματος είπαμε σε όλα τα μελή και  φίλους της παράταξης ότι μπορούν  και αυτοί να γίνουν ένα με εμάς. Ο κ. Βασιλείου διεκδίκησε  και στηρίξαμε την επιλογή της βάσης. Δεν γνωρίζαμε ότι τα προσωπικά ζητήματα  θα ισχυροποιηθούν  και θα αποχωρήσει», ενώ στη συνέχεια μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν πολιτικές διαφωνίες και μας ενημέρωσε ότι  ο επόμενος στη  σειρά  είναι ο Γιώργος Παπαδιώτης και  συμφώνα με τον κώδικα δημοτικής διαδικασίας θα επιλεχθεί ο επικεφαλής από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.


 Στο τέλος έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, όπως το νοσοκομείο, ανεργία, αγροτικοί συνεταιρισμοί και σχολίασε ότι πρέπει να δούμε πως συμβάλουμε και  πως θα προχωρήσουμε γιατί υπάρχουν  άνθρωποι, χωρίς φαγητό και ρεύμα.  
Παρακολουθήστε Εδώ βίντεο από την συνέντευξη του σ. Ηλία Xάιδα.