Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Να σταματήσουμε την επικύρωση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης! Να ακουστούμε στην Ιρλανδία!

Στις 13 Δεκεμβρίου 2007, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν τη "Συνθήκη της Λισαβόνας", η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2009. Αυτή η Συνθήκη θα αποτελέσει τη βάση λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ακριβώς όπως το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, που απορρίφθηκε από τους Γάλλους και τους Ολλανδούς ψηφοφόρους το 2005, θέτει τους όρους για μια νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση της ελεύθερης αγοράς. Επί πλέον, θα δημιουργήσει, όπως δεν το έχει κάνει καμία άλλη ευρωπαϊκή συνθήκη ως τώρα, ένα στρατιωτικό μπλοκ. που θα διέπεται από μια διαρκή κούρσα εξοπλισμού.
Αντίθετα, οι κοινωνικές ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών δεν λήφθηκαν υπόψη. Στη θέση του σεβασμού προς τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν μια δημοκρατική, κοινωνική, ειρηνική και οικολογική Ευρώπη, η Συνθήκη παγιώνει τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.
Για την επίτευξη αυτού του πραξικοπήματος, οι κυβερνήσεις παραπλανούν τους πολίτες ως προς το περιεχόμενο της Συνθήκης, αγνοώντας το αίτημα για δημοψήφισμα.
Ζητάμε από τους Ιρλανδούς πολίτες να καταψηφίσουν αυτή τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους Ιρλανδούς πολίτες, και στους Ευρωπαίους συμπολίτες μας για να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια.
Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε μια νέα αρχή. Θέλουμε μια ειρηνική, κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική Ευρώπη και λέμε ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο φιλελεύθερο προσανατολισμό της και στην έκπτωση των δημοκρατικών ελευθεριών.
Εμπνεόμαστε από μια Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, από τους λαούς, για τους λαούς. Αυτό όμως είναι δυνατό, μόνο αν αναγνωριστεί σε όλους τους πολίτες των κρατών μελών της Ένωσης το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι αν η Συνθήκη της Λισαβόνας θα είναι η βάση της διακυβέρνησής τους. Λέμε ΟΧΙ και σας ζητάμε να πράξετε το ίδιο.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ