Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης που εκφράστηκαν μέσο της ΔΕΠΑΝΟΜ προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας σχετικά με την ανέγερση του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Με το έγγραφο αυτό εκβιάζεται η Δημοτική Αρχή και η Τοπική Κοινωνία να αποσύρει τους όρους που είχε θέσει για την παραχώρηση του οικοπέδου. Διαφορετικά το Νοσοκομείο θα ανεγερθεί σε άλλη περιοχή του Νομού χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του. Ήταν γνωστό σε όλους ότι η Κυβέρνηση έχει στρατηγική επιλογή να παραχωρήσει και τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στις κερδοσκοπικές ορέξεις του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Η μέθοδος γι’ αυτήν την παραχώρηση είναι οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) , μέθοδος αποτυχημένη στην Αγγλία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Την μέθοδο αυτή καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και ζητήσαμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας να γίνει με Δημόσιες Επενδύσεις, έξω από την λογική των ΣΔΙΤ.
Με τα σχέδια που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση εκβιάζοντας την τοπική κοινωνία, θα οδηγήσει τους συμπολίτες μας να χρυσοπληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας, θα μεταβάλουν το κράτος σε εισπράκτορα του ιδιώτη και θα θέσουν υπό αίρεση δεκάδες θέσεις εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και δεν είναι προϊόν κερδοσκοπίας. Διεκδικούμε παροχή σύγχρονων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες, κατοχυρωμένη από το ίδιο το Σύνταγμα.
Η Κυβέρνηση και με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή αντί να αυξήσει τις δαπάνες για την Υγεία, σύμφωνα με τη λαϊκή απαίτηση, προσπαθεί μέσο των ΣΔΙΤ να μεταφέρει το κόστος στις πλάτες του λαού.
Η Ν.Ε. Πρέβεζας του Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της Οικολογίας, καταγγέλλει τον επιχειρούμενο εκβιασμό της Κυβέρνησης και των τοπικών φερέφωνων, που επιχειρούν με απαράδεκτο τρόπο να μεταφέρουν στη Δημοτική Αρχή και την Τοπική Κοινωνία τις ευθύνες για την μη ανέγερση του Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους πολίτες του Νομού να παλέψουμε για την δημιουργία του νέου Νοσοκομείου στο οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας με εξασφαλισμένο το Δημόσιο χαρακτήρα του και έξω από την κερδοσκοπική λογική των ΣΔΙΤ.
Καλούμε και τις υπόλοιπες Δημοτικές Αρχές του Νομού σε συστράτευση για την ανέγερση Δημόσιου Νοσοκομείου στην έδρα του Νομού για το συμφέρον όλων των κατοίκων του


Πρέβεζα , 8 Οκτωβρίου 2008
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Π.Ε. Συνασπισμού