Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ

Την ώρα που οι καταρρεύσεις των χρηματοοικονομικών κολοσσών, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, τη Μέκκα του επιθετικού καπιταλισμού, αφήνουν πίσω τους τα συντρίμμια εκατομμυρίων αστέγων και ανέργων•
Την ώρα που τα ιδεολογήματα για την ανάθεση στην ιδιωτική κερδοσκοπία της κάθε σφαίρας της κοινωνικής ζωής συντρίβονται από την ίδια τη ζωή, οι μέχρι χθες θιασώτες του δόγματος της ασυδοσίας της αγοράς προστρέχουν να διασώσουν «δυναμικούς» μέχρι πρόσφατα χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, προσφέροντας ζεστό χρήμα από το λογαριασμό των φορολογούμενων.
Αυτή την ώρα οι εγχώριοι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, οι σημερινοί και οι χθεσινοί, με επιθετικό τρόπο ή με την καιροσκοπική σιωπή τους, ανάλογα, θέλουν να μας πείσουν ότι βιώσιμο Νοσοκομείο μπορεί να υπάρξει και είναι αυτό που θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με την παράδοση στην ιδιωτική κερδοσκοπία (ΣΔΙΤ).
Οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν ξεκάθαρο και στους πιο καλοπροαίρετους ότι η Κυβέρνηση επιμένει στα σχέδιά της. Επιμένει να εκβιάζει τη Δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία για την κατασκευή του Νοσοκομείου της Πρέβεζας με ΣΔΙΤ. Στην παράδοση, δηλαδή, του κοινωνικού αγαθού της υγείας στους καθόλου αγαθούς κατασκευαστικούς-χρηματοοικονομικούς ομίλους. Και απειλεί, αν δεν ενδώσει μια ολόκληρη κοινωνία, να μεταφερθεί σε διπλανό «υπάκουο» δήμο.
Απαιτούμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας να γίνει στο χώρο που έχει σχεδιαστεί και να είναι ένα ΔΗΜΟΣΙΟ Νοσοκομείο, χωρίς ΣΔΙΤ.
Καμία διευκόλυνση, καμία παραχώρηση δημόσιας ή δημοτικής περιουσίας στο Υπουργείο Υγείας δε μπορεί να υπάρξει τη στιγμή που, ολοφάνερα πλέον, την προορίζει ως λάφυρο στην ιδιωτική αδηφαγία (ΣΔΙΤ).
Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε την αναβάθμιση: της δημόσιας υγείας, των υπηρεσιών προς τους πολίτες και των λειτουργών της.
Προτεραιότητα για μάς είναι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι η επέκταση της ιδιωτικής κερδοφορίας.
Θα στηρίξουμε αποφασιστικά τους αγώνες του Δήμου, των φορέων και του λαού της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής και θα συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός ανοικτού, ενωτικού και νικηφόρου μετώπου για την ανέγερση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΣΔΙΤ και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Η ΥΓΕΙΑ, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ αγαθό, προσιτό σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως τσέπης και όχι χώρο ιδιωτικής κερδοφορίας και συσσώρευσης κεφαλαίου.
Δε θα επιτρέψουμε σε ντόπιους πολιτευτές και πολιτικούς της εξαπάτησης να δημιουργήσουν και να υποδαυλίσουν τοπικιστικές διαφορές - διαμάχες, μεταξύ γειτονικών Δήμων. Τα συμφέροντα των κατοίκων τους είναι κοινά και υπηρετούνται από ένα νέο, αναβαθμισμένο ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας