Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

“Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο”

Αν και πέρασαν 35 ολόκληρα χρόνια, ο σταθμός που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά, αντηχεί και σήμερα, δραματικά επίκαιρος και στη δική μας γενιά.
Τα παιδιά που πάλεψαν για ψωμί παιδεία ελευθερία,
όσοι απ’ αυτούς δεν έγιναν ήρωες κάτω απ’ τις ερπύστριες των τανκς,
αναζητούν τη σημερινή έννοια των συνθημάτων.
Ζητούσαν ψωμί και σήμερα βλέπουν τη γενιά των 700 ευρώ.
Ζητούσαν παιδεία και σήμερα βλέπουν φροντιστήρια και παραπαιδεία.
Ζητούσαν ελευθερία και σήμερα βλέπουν ελευθερία μόνο στην κερδοσκοπία, την ασυδοσία, τη διαφθορά, την υπερκατανάλωση, την πλανητική ρύπανση.....
Κι΄ όσοι δεν έσκυψαν και συνεχίζουν, δίνουν πάλι τη σκυτάλη στη νέα γενιά, στο μέλλον.
Οι αγώνες είναι μπροστά μας, πυξίδα προς το αληθινό «τέλος της ιστορίας», την ανατροπή του νεοφιλελεύθερου συστήματος που τρώει τα παιδιά του.
Τώρα που η χρηματοπιστωτική κρίση ροκανίζει τα θεμέλια της επανάπαυσης, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση.
Ζητάμε μόρφωση, δουλιά, υγεία, καθαρό περιβάλλον, πολιτισμό.
Ζητάμε ειρήνη, ελευθερία, πρόοδο, κοινωνική δικαιοσύνη.
Διεκδικούμε σχολεία ζωντανά, δυναμικά, δημιουργικά στα πλαίσια μιας δημόσιας παιδείας οικονομικά ενισχυμένης από τον προϋπολογισμό.
Λέμε όχι στη συμπεριφορά της απάθειας, της ιδιώτευσης, της κοινωνικής και προσωπικής αποβλάκωσης.
Όχι στις κυβερνητικές επιλογές που υπονομεύουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία , που εξαφανίζουν την κοινωνική ασφάλιση, που δημιουργούν στρατιές ανέργων και χαμηλόμισθων.

Μ’ αυτές τις σκέψεις......
Η νεολαία του Συνασπισμού σας καλεί το Σάββατο 15.11.2008 και ώρα 19:30 μ.μ. στη λαϊκή αγορά, σε μια εκδήλωση για το πολυτεχνείο(χθες) και τα πολυτεχνεία(σήμερα). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και μουσική συναυλία.

Πολιτική Κίνηση Νεολαίας ΣΥΝ Πρέβεζας