Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου



Το Σάββατο 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των μελών του ΣυΡιζΑ Πρέβεζας με σκοπό την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα στον Νομό ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, που αναφέρθηκαν στις εμπειρίες τους από την επαφή τους με τους ψηφοφόρους του Νομού. Τόσο οι υποψήφιοι, όσο και οι άλλοι ομιλητές υπογράμμισαν την μεγάλη επιτυχία του ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ να τετραπλασιάσει τους ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009 και ευχαρίστησαν   αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν.
Η μεγάλη μας άνοδος, τόνισαν, δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά επιβράβευσης μιας πρότασης. Της πρότασής μας για κυβέρνηση της αριστεράς που με τη στήριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία. Αυτή η πρόταση είναι που σκόρπισε ελπίδα, αυτή η πρόταση είναι που κατάφερε να κατακτήσει μια σχετική πλειοψηφία μέσα στο λαό μας.
Ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών της 6ης Μάη γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης με συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις θέσεων ενάντια στον ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ, μπροστά στην διαφαινόμενη νέα άνοδο της δύναμής του. Το ηττημένο πολιτικό σκηνικό της συγκυβέρνησης ΠαΣοΚ ΝΔ και των άλλων πρόθυμων δυνάμεων, υπό το βάρος της αντιλαϊκής του πολιτικής, προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο με την απεριόριστη στήριξη των ΜΜΕ και των συμφερόντων, που αυτά υπηρετούν, να ανακόψει το ρεύμα.
Όμως ο λαός τους έχει καταλάβει. Έχει νοιώσει στο πετσί του την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τα χαράτσια, τους νέους φόρους, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, το φάντασμα της φτώχειας. Απ’ την άλλη μεριά, οι ωφελημένοι από την κρίση και τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των αγορών εξακολουθούν να φοβερίζουν το λαό με ψεύτικα διλήμματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή», «μνημόνιο ή καταστροφή» και πρόσφατα να ανασύρουν και εμφυλιοπολεμικούς εφιάλτες. Είναι αδίστακτοι. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ανέπαφα τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Αλλά «ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού», δεν γυρίζει πίσω.
Και στον νομό Πρέβεζας, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα, θα δώσουμε κι αυτή τη μάχη με όπλο μας το Πρόγραμμα του ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ για τις 10 πρώτες μέρες, τους 10 πρώτους μήνες, τα 10 πρώτα χρόνια.  Με την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην πρότασή μας και την ενεργή στήριξή της στους δύσκολους αγώνες που θα δώσουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ανοίγουμε ένα παράθυρο στην Ελπίδα.
Το ψηφοδέλτιο του νομού μας, ψηφοδέλτιο της συλλογικότητας, της εναλλαγής στη θέση του βουλευτή, σύμφωνα με την αρχική μας θέση, θα δώσει με την ίδια σύνθεση, τη μάχη της νίκης της κοινωνίας, για αριστερή διακυβέρνηση της χώρας, για την πρωτιά στο Νομό και βέβαια για αριστερό βουλευτή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα.
Η παρουσίαση του εκλογικού στόχου και του ψηφοδελτίου, θα γίνει σε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7:00 το απόγευμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
27.05.2012 - Γραφείο Τύπου