Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου Συνεχίζουν τις επαφές με τους πολίτες της Πρέβεζας οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.




Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ,  Κώστας Μπάρκας, Πέγκυ Κανελλοπούλου, Σπύρος Παγκράτης  και Ευκλείδης Φονταράς, τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές,  συνεχίζουν την επικοινωνία στους χώρους δουλειάς  με τους πολίτες της Πρέβεζας.   
Α) Συναντιούνται με απλούς εργαζόμενους αλλά και με  συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Συναντιούνται με επαγγελματίες της πόλης. Ενημερώνουν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , συνομιλούν μαζί τους, μαθαίνουν για τα προβλήματά τους αλλά πάνω από όλα  βλέπουν την αγωνία τους για την αδιέξοδη πολιτική της εφαρμογής του μνημονίου.
Αναδεικνύεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του μνημονίου και την αντικατάστασή του με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Συζητούνται με ικανοποίηση τα άμεσα, πρώτα πέντε σημεία της αριστερής διακυβέρνησης:
1. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επίδομα ανεργίας στα 461,5 ευρώ για διπλάσιο χρόνο (δύο χρόνια), επαναφορά της μετενέργειας και της υποχρεωτικής υπογραφής κλαδικών συμβάσεων εργασίας. 
2. Κατάργηση των ειδικών επιβαρύνσεων (χαράτσια) για τα μικρομεσαία εισοδήματα, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους. 
3. Νέα σεισάχθεια με ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες, αντίστοιχη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανάλογη με τον κύκλο εργασιών τους, ρύθμιση αγροτικών χρεών στις τράπεζες και πάγωμα κάθε διαδικασίας εκποίησης, με πλειστηριασμού στοιχείου για δύο χρόνια. 
4. Αναβάθμιση ή διεύρυνση των δικαιούχων και σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «βοήθειας στο σπίτι»
5. Ανασύνταξη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας.

    Β) Στην επίσκεψη που είχε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ  στην  Αστυνομική Δ/νση Πρέβεζας, συναντήθηκε με τον  Αστυνομικό Διευθυντή  και αξιωματικούς και ενημερώθηκε  σχετικά με τις δραστηριότητες της ΕΛΑΣ στο νομό μας, για την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Στη  συνάντηση, σε φιλικό κλίμα, με το Προεδρείο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, οι εκπρόσωποι  του σωματείου  αναφέρθηκαν στις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν  καθημερινά οι εργαζόμενοι στην ΕΛΑΣ. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν το πρόγραμμα του κόμματος για την ασφάλεια και την αστυνόμευση.
            Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν για την ενίσχυση της αντεγκληματικής αποστολής της αστυνομίας, τον εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, με κατοχύρωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την επιλογή της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας με σύγχρονες, δημοκρατικές-αξιοκρατικές διαδικασίες, που θα βασίζονται στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και θα εγκρίνονται από αρμόδια διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή. Στηλίτευσαν το γεγονός ότι, οι μνημονιακές κυβερνήσεις διοχέτευσαν πόρους, δυνάμεις και ενέργεια σε σκοπούς, όπως η καταστολή των αντιδράσεων του λαού απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της καταστροφής και η δυσανάλογη μεταφορά πόρων, δύναμης και ενέργειας στη φύλαξη προσώπων υψηλής επιρροής.
            Τέλος, ανέφεραν ότι ασφαλής κοινωνία είναι μια κοινωνία που δεν πεινάει, που δεν εξαθλιώνεται, που έχει παιδεία, υγεία και εργασία. Αντίθετα μια εξαθλιωμένη κοινωνία θα είναι πάντα μια ανασφαλής κοινωνία, ακόμη κι αν πολλαπλασιαστούν οι αστυνομικοί, οι ποινές και οι φυλακές.
Σ’ αυτές τις εκλογές, είναι αδήριτη ανάγκη η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, για την Αριστερή Διακυβέρνηση.
Για αριστερό συριζίτη Βουλευτή στην Πρέβεζα.
     Προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες της κοινωνίας και όχι η εξόφληση των δανειστών.
     Να στείλουμε αισιόδοξο μήνυμα Ανατροπής στην Ελλάδα και Αλλαγής στην Ευρώπη.

                                                           Πρέβεζα 15.06.2012
                   Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας