Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δηλώσεις Κώστα Μπάρκα βουλευτή Πρέβεζας του ΣυΡιζΑ

Ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δήλωσε για την εκλογή του:
 «Σε κάθε περίπτωση το σημερινό αποτέλεσμα είναι μία νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο Νομό Πρέβεζας, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά. Τον τελευταίο καιρό ζούσαμε ένα κλίμα τρομοκρατίας και προσπάθειας χειραγώγησης του ελληνικού λαού, από ντόπιες και ευρωπαϊκές δυνάμεις, με πρωτοφανείς μεθόδους, ώστε να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να μην απαντήσει στο πραγματικό δίλημμα, που αντιμετωπίζει στη ζωή του.
Η ΝΔ, η οποία σήμερα υπόσχεται ότι θα επαναδιαπραγματευτεί, το μνημόνιο με βάση την πολιτική της, είναι η ίδια δύναμη, η οποία στις τελευταίες εκλογές, χρησιμοποίησε το σύνθημα μνημόνιο ή δραχμή για να μπορέσει να χειραγωγήσει την ψήφο του κόσμου.
Αν τυχόν δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, για να ακυρώσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και να επαναδιαπραγματευτεί τις δανειακές συμβάσεις. Θεωρούμε ότι το μνημόνιο ο κόσμος το ακύρωσε με την ψήφο του την 6η Μαϊου και σήμερα έκανε το δεύτερο βήμα. Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση πολιτικής του μνημονίου πλέον. Δε θα συναινέσουμε προφανώς σε μνημονιακές κυβερνήσεις, δε θα συμμετέχουμε σε τέτοια κυβέρνηση, ακόμη κι αν μας γίνει πρόταση συνεργασίας, γιατί ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για άλλους λόγους και δε θέλουμε να προδώσουμε σε καμία περίπτωση την ψήφο του ελληνικού λαού.
Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω τον λαό του Νομού Πρέβεζας, ο οποίος μας ψήφισε. Τους χρειαζόμαστε στο πλάι μας. Θέλουμε μαζί να συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές έτσι ώστε να δώσουμε λύση στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, που είναι πάρα πολλά».