Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ. ΜΠΑΡΚΑ


Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει το ψήφισμα των εργαζομένων, για καμία απόλυση, κατάργηση του νόμου στην πράξη και να μην σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων.

Κε ΔΗΜΑΡΧΕ, Κε ΠΡΟΕΔΡΕ Δ.Σ. , Κες ΚΑΙ Κοι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ , ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΤΡΙΚΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ , ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ , ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ , ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.
ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ,ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ..
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΠΕΥΜΕΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ.
ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ , ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΚΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.
ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ , ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΕΙΜΑ.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ.ΘΕΛΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ 2,000,000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ? ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ....
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΛΕΟΝ?
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!!!
ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.
ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Η Τ.Α. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.
ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ , ΟΥΤΕ Τ.Α. .
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Ε ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ.
- ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
- ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .
- ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
-ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.



Παρουσία και τοποθέτηση του Βουλευτή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πρέβεζας


Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πρέβεζας παραβρέθηκε ο Βουλευτής Πρεβέζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας. Το δημοτικό συμβούλιο είχε ως μοναδικό του θέμα το ζήτημα των απολύσεων εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο την ριζική αντίθεσή του στις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα όλων και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις λειτουργίας των Δήμων. Όπως επίσης τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος του σωματείου των εργαζομένων. Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση είπε όχι στην αποστολή ονομαστικών καταλόγων υπαλληλων που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η νέα μνημονιακή επίθεση στους ήδη ανίσχυρους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, λόγω των τεράστιων περικοπών των θεσμοθετημένων πόρων τους και των απολύσεων, καταργεί τις κοινωνικές τους λειτουργίες και το αυτοδιοίκητο και τους μετατρέπει σε παρίες του κρατικού διοικητικού μηχανισμού. Μέσα από τα ερείπια ενός αποκεντρωμένου, δυνάμει δημοκρατικού και συμμετοχικού θεσμού προωθούνται οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις έργων και υπηρεσιών.
            Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και κατάρρευση των υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Οι υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κλπ, είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.
            Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται στο πλάι της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και των αναγκών της, που τα μνημονιακά σχέδια πετάνε στα χέρια “επενδυτών” κάθε είδους. Οι ζωές μας δεν χωράνε στα σχέδια τους.

Ήρθε η ώρα της ανατροπής.

 
  Το Σωματείο των εργαζομένων συνεχάρη ο επικεφαλής της παράταξης «Δημόσιος Χώρος-Ζάλογγο-Πρέβεζα-Λούρος» Γιάννης Ρέντζος σημειώνοντας ότι την λεξη διαθεσιμότητα την άκουσε για πρώτη φορά στην δικτατορία. «Στο δημόσιο υπάρχουν δυνατότητες αξιοποίησης του προσωπικού» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος σημειώνοντας ότι το κράτος πριν φτάσει σε αυτή την κατάπτυστη κατάσταση έπρεπε να εξαντλήσει άλλα μέτρα πολύ πιο ανθρώπινα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΩΤΟ απο το AT PREVEZA