Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ME THN ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ




Με μια τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας με καταλήψεις και ανακαταλήψεις του εγκαταλειμμένου εδώ και είκοσι πέντε χρόνια  νεοκλασικού  κτιρίου στην οδό Χεύδεν και Αχαρνών, επιχειρεί να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας  μακριά απο την λίστα Λαγκάρντ. Το ετοιμόρροπο αυτό κτίριο που κάποτε ηταν το Β γυμνάσιο αρρένων και  ανήκει από 1975   στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, αφέθηκε στην μοίρα του και αποτελούσε εστία μόλυνσης.  Κατελήφθη απο αυτόνομες κοινότητες, απο ανέργους και αστέγους νέους που το καθάρισαν και το χρησιμοποιούσαν ως στέγη και ως πολιτιστικό κέντρο κάνοντας πολλές  καλιτεχνικές εκδηλώσεις.Eπίσης καθάρισαν και προστάτευσαν τη γειτονιά απο τούς χρυσαυγίτες που αλωνίζουν την περιοχή του Αγίου Παντελεημονα. Η τρικομματική κυβέρνηση της διαφθοράς και της ανομίας  προσπάθησε να δυσφημίσει με κάθε τρόπο την κατάληψη ως άντρο ανομίας, χρήσης κλπ, προκειμένου να εμφανίσει ως υπερασπιστής της νομιμότητας. Ειναι χαρακτηριστικό ότι απο την πρώτη έφοδο της αστυνομίας δεν προέκυψε τίποτα επιβαρυντικό και οι καταληψίες αφέθησαν ελεύθεροι.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλία

Η προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλλας Αμαλία από ομάδα αντιεξουσιαστών αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.
Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της. Δεν θα αναδείξουμε σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών  κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο, ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο  της κοινωνίας. Η βίλλα Αμαλία, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ’ αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα.
Θέλουμε ταυτόχρονα να καταδικάσουμε κατηγορηματικά την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.
Για μας ο δρόμος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας είναι ο δρόμος των ειρηνικών ενωτικών μαζικών αγώνων που βαδίζουμε με την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                               
9/1/2013


Ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΝ για τη νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλίας

Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι λίγες και μετρημένες.
Η νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλία, έδειξε τα πραγματικά άγχη των κ.κ. Σαμαρά και Δένδια. Έχουν άγχος να τσακίσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους και τα χολιγουντιανής έμπνευσης σχέδια της ΕΛΑΣ.

Σε μια περιοχή που η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλωνίζει εις βάρος Ελλήνων και μεταναστών, το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό.

Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, την ώρα που ανοίγουν τη στοργική αγκαλιά τους για να σώσουν το θεάρεστο τέκνο της μνημονιακής συναίνεσης, τον Β. Βενιζέλο, επιδίδονται σε ένα σαφάρι τρομοκρατίας και καταστολής, υπακούοντας στις παραινέσεις του ακροδεξιού λόμπι υπό τον -στενό σύμβουλο του Σαμαρά- Φ. Κρανηδιώτη.

Αναρωτιόμαστε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι εμπνευστές του σχεδίου της «μηδενικής ανοχής» για να κρατήσουν την παραπαίουσα κυβέρνηση στα πόδια της.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα τους επιτρέψουν για πολύ ακόμα να μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε κατεχόμενες περιοχές και τις πόλεις μας, σε σύγχρονα φρούρια.

Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι λίγες και μετρημένες.