Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

O TΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙA : Αριστερός πολίτης από την ΕλλάδαΟ Τσίπρας κατέθεσε γαρύφαλα στον τάφο της Ρόζα Λούξεμπουργκ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας  έσπευσε να εναποθέσει λουλούδια στον τάφο της αριστερής επαναστάτριας Ρόζας Λούξεμπουργκ χθες στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Εκεί, στους μείον τέσσερις βαθμούς Κελσίου τα είπε και με τον Οσκαρ Λαφοντέν, πρώην υπουργό Οικονομικών στην σοσιαλιστική κυβέρνηση Σρέντερ και από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του αριστερού κόμματος της Γερμανίας Die Linke. Παρούσα ήταν και η «ωραία κομμουνίστρια» (σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit) Σάρα Βάγκενκνεχτ, ηγετικό στέλεχος του αριστερού κόμματος και σύντροφος του Λαφοντέν.
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε χθες στο Συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μαζί με τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά και τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής Γιάννη Μηλιό. Στη συνέχεια μαζί με την συμπρόεδρο του κόμματος Κάτια Κίπινγκ γευμάτισαν στο εστιατόριο Ρόζα, το οποίο βρίσκεται κοντά στα γραφεία του κόμματος.

Μιλώντας νωρίτερα στο Συνέδριο του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας αυτοπροσδιορίστηκε «αριστερός πολίτης της Ευρώπης από την Ελλάδα». Εγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τα περίπου 1.000 μέλη που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου.
«Ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών είναι το χρέος της Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» ήταν το μήνυμα του κ. Τσίπρα ο οποίος συναντάται σήμερα με τον κ. Σόιμπλε. Και για τις δύο πλευρές το ραντεβού των δύο ανδρών εγκαινιάζει το κεφάλαιο της «ρεαλ πολιτίκ» και οδηγεί στην αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ  μέσω του θεσμικού του ρόλου.