Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος των Νέων και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ




Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση και τον ξυλοδαρμό από τα  ΜΑΤ, των νέων και των Βουλευτών του Συριζα-ΕΚΜ Κώστα Μπάρκα, Πρέβεζας και Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, Καστοριάς. Μετά την ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι νέοι του Συριζα-ΕΚΜ στο γραφείο του κ. Μέργου η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να επιτεθούν, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας της αφωνίας και της υποταγής που επιδιώκουν να εμπεδώσουν.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να ζήσουν με μισθούς πείνας, που ο κάθε Μέργος και οι όμοιοι του προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι υψηλοί και πρέπει να μειωθούν κι άλλο. Πολύ περισσότερο, που οι δηλώσεις του κ. Μέργου, απηχούν την εφαρμοσμένη πολιτική των μνημονιακών Κυβερνήσεων και τους αφορούν συνολικά. Καμία ανοχή σε όλους εκείνους που κλέβουν τις ζωές των ανθρώπων, τα όνειρα των νέων. Καμία βία, καμία κρατική καταστολή ενάντια σε όσους αντιστέκονται δε θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης και βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φλεβάρη,  θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στα μνημονιακά σχέδια. Η ενδυνάμωση των αγώνων και της αντίστασης, η ανάπτυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων και δράσεων, η ενωτική συμπόρευση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων είναι ο μόνος δρόμος.

Για τη δημοκρατική πολιτική ανατροπή και το άμεσο σχέδιο σωτηρίας της κοινωνίας, προς τη ριζική κοινωνική αλλαγή.

                                                                                                               14/02/2013
                                                             Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας