Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση και τον ξυλοδαρμό από τα  ΜΑΤ, των νέων και των Βουλευτών του Συριζα-ΕΚΜ Κώστα Μπάρκα, Πρέβεζας και Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, Καστοριάς. Μετά την ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι νέοι του Συριζα-ΕΚΜ στο γραφείο του κ. Μέργου η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να επιτεθούν, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας της αφωνίας και της υποταγής που επιδιώκουν να εμπεδώσουν.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να ζήσουν με μισθούς πείνας, που ο κάθε Μέργος και οι όμοιοι του προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι υψηλοί και πρέπει να μειωθούν κι άλλο. Πολύ περισσότερο, που οι δηλώσεις του κ. Μέργου, απηχούν την εφαρμοσμένη πολιτική των μνημονιακών Κυβερνήσεων και τους αφορούν συνολικά. Καμία ανοχή σε όλους εκείνους που κλέβουν τις ζωές των ανθρώπων, τα όνειρα των νέων. Καμία βία, καμία κρατική καταστολή ενάντια σε όσους αντιστέκονται δε θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης και βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.
                   
 Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Στο νοσοκομείο ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. Χτυπήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου.


Σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση του SKAI και στην εκπομπή ‘’SKAI ΤΩΡΑ’’ με την Πόπη Τσαπανίδου, ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας μετά τα επεισόδια μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΑΤ που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην οδό Σταδίου, με αφορμή τη συμβολική κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου από μέλη της νεολαίας του κόμματος.
Όπως καταγγέλλεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλη της νεολαίας του κόμματος, άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και έκαναν χρήση χημικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές.«Ήταν μία ειρηνική συμβολική εκδήλωση» δήλωσε στον Σκάι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, καταγγέλλοντας ότι από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκε ο Κώστας Μπάρκας.Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αν ήρτησαν πανό, με συνθήματα: «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».Σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:«Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες 'απολαμβάνουν' μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι 'υπεραμειβόμενοι'».«Ο κ. Μέργος» συνεχίζει η ανακοίνωση «δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού».«Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της 'ανάπτυξης', ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων» καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, ώστε «η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους».
Πηγή ΡΟΜΙΑ NEWS