Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η διάπλαση των παίδων από την Χρυσή Αυγή με κείμενα του θεωρητικού της χούντας Γεωργίου Γεωργαλά





Λίγες ημέρες μετά το σοκαριστικό δημοσίευμα με τις μαρτυρίες μαθητών για το πώς στρατολογούνται από τη Χρυσή Αυγή και την «εισβολή» του ακροδεξιού κόμματος στα σχολεία της χώρας, έρχεται η είδηση ότι οι άνδρες του Νίκου Μιχαλολιάκου κάνουν κατήχηση και «μυούν» στους αρχαίους θεούς και στο χριστιανισμό παιδιά έξι έως δέκα ετών. Αυτή η είδηση προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς οι ίδιοι οι γονείς οδήγησαν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο το έχει ονομάσει «διάπλαση των παίδων».
Το πρώτο «μάθημα» πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης στην Αρτέμιδα, όπου πήγαν 20 παιδιά μαζί με τους γονείς τους. «Άνοιξε ένας νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων», γράφει η Χρυσή Αυγή στην επίσημη ιστοσελίδα της όπου ανήρτησε της φωτογραφίες. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δύο παιδαγωγοί, που προφανώς ασπάζονται τις ιδέες του ακροδεξιού κόμματος, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά βίντεο και μίλησαν «για την γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική σκέψη, έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.
Η κατήχηση βασίζεται σε κείμενο του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967 και είχε αναρτηθεί πρόσφατα στη σελίδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με αυτό, «αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο. Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη δια μέσου της φαντασίας».
«Αυτή η διαδραστική πνευματική αφύπνιση θα συνεχισθεί, καθώς οι γονείς θα ενημερώνονται από τις παιδαγωγούς της Τ.Ο και θα προσέρχονται με τα παιδιά σε καθορισμένες ημέρες και ώρες», προανήγγειλε η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της. 
Η Διάπλασις των Παίδων,  περιοδικό το οποίο κυριάρχησε στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας επί επτά περίπου δεκαετίες ξεπερνώντας σε διάρκεια κυκλοφορίας οποιοδήποτε άλλο σύγχρονό της ελληνικό (παιδικό) περιοδικό και εξέθρεψε αρκετές γενιές νέων ανθρώπων. Το περιοδικό θα δώσει σε πολλούς συνδρομητές του τη δυνατότητα να δουν τυπωμένες τις πρώιμες λογοτεχνικές τους φιλοδοξίες, να δοκιμάσουν ή να ανακαλύψουν τις προδιαθέσεις και το ταλέντο τους. Από τις στήλες του είχαν την ευκαιρία να εμφανιστούν με συνεργασίες τους παιδιά και νέοι (όπως οι Τέλλος Άγρας, Ν. Λαπαθιώτης και Λ. Παλαμάς) που αργότερα αναδείχτηκαν σε δόκιμους λογοτέχνες. Συνδρομητές της Διαπλάσεως ήταν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο Κ.Γ. Καρυωτάκης, η Μέλπω Αξιώτη, η Ρίτα Μπούμη, ο Μήτσος Παπανικολάου, ο Νίκος Καββαδίας, ο Στρατής Μυριβήλης, ο Ασημάκης Πανσέληνος και ο Νάσος Δετζώρτζης.

Σήμερα  τη διάπλαση  των Ελληνόπουλων ανέλαβαν  άλλου είδους «λογοτέχνες  παιδαγωγοί» όπως ο Μιχαλολιάκος  ο Κασιδιάρης και ο Μπαρμπαρούσης. Και μη χειρότερα..