Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΑ 600 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

                                        ΔΗΛΩΣΗ  Δ. ΣΤΑΤΟΥΛΗ

Δήλωση Δ. Στρατούλη για όσα αναφέρονται στο non paper του Διοικητή του ΟΑΕΔ σχετικά με την καταβολή στον ΟΑΕΔ των εσόδων από την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Η μη απόδοση από την κυβέρνηση στον ΟΑΕΔ ούτε ενός ευρώ από τα 600 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί από την «εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», η οποία έχει επιβληθεί από 1-1-2011 σε ποσοστό 2% επί των μισθών των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και πρόκληση και εμπαιγμό στους επιβαρυνόμενους υπαλλήλους, στους ανέργους και στις οικογένειές τους σε μία μάλιστα περίοδο, που οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές έχουν φτάσει την ανεργία στη χώρα μας σε ιστορικά ανοδικά ρεκόρ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα ερώτηση στη Βουλή πριν δυο ημέρες.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πρέπει άμεσα να απαντήσει γιατί δεν απέδωσε στον ΟΑΕΔ τα έσοδα του κράτους από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, τι έγιναν αυτά τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους υπαλλήλους του δημοσίου και των ΟΤΑ για συγκεκριμένο σκοπό και εάν αποδόθηκαν σε άλλες άσχετες «δράσεις» ή στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους;;;

Αθήνα 21/2/2013
Το Γραφείο Τύπου