Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση - συλλαλητήριο αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Συνταγμα

Επιστρέφουν στο Σύνταγμα τα συνδικάτα
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/03/2013
Οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο και οι επιπτώσεις σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τα νέα οδυνηρά μέτρα (απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση του κατώτατου μισθού, αύξηση της ανεργίας και νέες απολύσεις) που υπαγορεύει η τρόικα και αποδέχεται η πλήρως υποταγμένη τρικομματική συγκυβέρνηση, κινητοποιούν τα συνδικάτα, που επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή το απόγευμα στις 6.30.
Συγκέντρωση - συλλαλητήριο αύριο στις 6.30 το απόγευμα
Πρωτοβάθμια Σωματεία, Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, αλλά και κοινωνικά κινήματα μαζί με τις συλλογικότητες που έχουν διαμορφωθεί σε κάθε γειτονιά, θα διαδηλώσουν αύριο κατά των μνημονιακών πολιτικών, της τρόικας και της συγκυβέρνησης.
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να «δώσουν το μεγάλο παρών, δηλώνοντας δυναμικά και ανυποχώρητα την αντίθεσή τους στη βαρβαρότητα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και των μετατάξεων, με τη δήθεν αξιολόγηση των εργαζόμενων».
Παράλληλα τους καλεί "να αντισταθούν στο σχέδιο της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών που προωθείται με τη συνέχιση των πρωτοφανών περικοπών στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την εξαφάνιση των εργασιακών σχέσεων και του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους".
Η ΓΣΕΕ, που αποφάσισε τελικά χθες τη συμμετοχή της, με αφορμή τα γεγονότα στην Κύπρο, «καλεί όλες τις οργανώσεις μέλη της και συνολικά όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, διατρανώνοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή τους στη συνέχιση των αδιέξοδων πολιτικών επιλογών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα».
«Αυτή η πολιτική είναι ένοχη για τη συνεχιζόμενη ύφεση, για την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Με την παρουσία μας θέλουμε να δηλώσουμε την αγωνιστική μας διαθεσιμότητα, να μην αποδεχθούμε την κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης αλλά και συνολικά των Συμβάσεων, καθώς και την απαξίωση των συνδικάτων και του ρόλου τους, με αντισυνταγματικές αντιδημοκρατικές και καταχρηστικές διαδικασίες επιβολής ανάλγητων πολιτικών, που θέλουν να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τα συμβατικά δικαιώματα των εργαζομένων», υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.
Το Εργατοϋπαλικό Κέντρο Αθήνας από την πλευρά του σημειώνει ότι πρέπει «να υψώσουμε και να δυναμώσουμε τη φωνή και τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές των τοκογλύφων» και να «συμπαρασταθούμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους αδελφούς μας Κυπρίους που για μια φορά ακόμα δοκιμάζονται με μιας άλλης μορφής επικυριαρχία ξένων δυνάμεων».

Αυτόνομη Παρέμβαση: Να σταματήσουμε την καταστροφή
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στο κάλεσμά της υπογραμμίζει ότι η τρικομματική συγκυβέρνηση, σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα και τους δανειστές, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ξεθεμελιώνοντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και οδηγώντας την οικονομία της χώρας στον γκρεμό, τη στιγμή που οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι δραματικές.
«Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα μνημονιακά μέτρα δεν έχουν τελειωμό και ο μόνος δρόμος που μένει στους εργαζόμενους είναι ο δρόμος της ανατροπής και της απαγκίστρωσης από τα εκβιαστικά διλήμματα.
Ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαών στην Ελλάδα, την Κύπρο και γενικότερα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης πρέπει να συνεχιστεί, να συντονιστεί και να ενταθεί με στόχο την απαλλαγή από τα μνημόνια και τη διαγραφή του χρέους προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία», σημειώνει η Αυτόνομη Παρέμβαση.
Κάλεσμα για μαζική παρουσία στη συγκέντρωση απευθύνει και η Ανοιχτή Πόλη.