Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΠΕΙΝΟΥΝ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΨΩΜΙ; ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Υγείας

Επιτέλους!
Ένας άνεμος πολιτισμού θα πνεύσει σύντομα στα Νοσοκομεία, φέρνοντας κάτι από την αύρα του Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα, αρειμάνιοι τύποι ξυλοκοπούν γιατρούς, τα συνεργεία καθαριότητας διακόπτουν τις συμβάσεις, αλλά –όλα κι όλα- οι νέοι Διοικητές θα αξιολογούνται εφεξής από έναν ζαχαροπλάστη, τον κ. Ασημακόπουλο!
Υποθέτουμε πως ο κ. Ασημακόπουλος, έχοντας μεσάνυχτα από Διοίκηση Νοσοκομείων, θα υποβάλλει στους υποψήφιους Διοικητές ερωτήσεις στο αντικείμενο που ο ίδιος γνωρίζει καλά.
- Πείτε μας παρακαλώ πώς γίνεται το μιλφέιγ;
- Γνωρίζετε σε ποια θερμοκρασία ψήνουμε το κέικ;
Κύριε Λυκουρέντζο παρέλκει να σας πούμε ότι στηρίζουμε πλήρως την επιλογή σας και παρακαλούμε να μην ενδώσετε στις ενστάσεις που προβάλουν οι μίζεροι και κακοήθεις.
Συνεχίστε αταλάντευτα το έργο σας.
Προσθέστε στην Επιτροπή Αξιολόγησης τον Βιλδιρίδη, τον Χόντο και τον Λάκη Γαβαλά και να είστε βέβαιος πως έχετε φτιάξει μια πρωτοποριακή Επιτροπή που μπορεί να αξιολογήσει όχι μόνον Διοικητές, αλλά και υπουργούς…
Πάτρα: Μαθητής νηστικός επί δυο ημέρες λιποθύμησε από την πείνα

Ημερομηνία: 15/03/2013 10:31
Εικόνες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες εκτυλίσσονται πλέον καθημερινά και σε σχολεία της Πάτρα όπου το μόνο που …ευημερεί είναι η πείνα.
Η πιο πρόσφατη πράξη σε ένα έργο χωρίς τέλος και με πρωταγωνιστές κατά το πλείστον μικρούς μαθητές ότι συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Οβρυάς όταν ένας μαθητής του δευτέρου Δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.

Κοντά του έσπευσαν συμμαθητές αλλά και συνοδοί τους οι οποίοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως το παιδί είχε να φάει δυο ημέρες καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την διατροφή της οικογένειας.

Ο διάλογος μεταξύ των γονέων και του παιδιού είναι αποκαλυπτικός του δράματος που περνά η οικογένειά του, καθώς όταν ρωτήθηκε «εάν το πονάει κάτι και τι νιώθει» η απάντηση ήταν σοκαριστική, με τον μικρό να τους κάνει γνωστό «πως έχει να φάει δυο ημέρες και ότι στο στόμα του έχει βάλει μόνο λίγο γάλα».

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά τροφίμων τα οποία με διακριτικό τρόπο θα δοθούν στην οικογένεια του αγοριού , οι γονείς του οποίου πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν ένα καλό εισόδημα.