Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ «ΟΧΙ» ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ!

 

Η Κύπρος ζει δραματικές ώρες και δέχεται αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς ανάλογους ή ακόμα μεγαλύτερους από όσους υπέστη για να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν.
Η Κύπρος είπε όχι στο σχέδιο Ανάν αλλά δεν κατεστράφη! Το αντίθετο!
Δεν θα καταστραφεί και τώρα αν η Κυπριακή Βουλή πει ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στις αποφάσεις του Eurogroup.
Αντίθετα, η καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας είναι βέβαια μέσα στην απαίσια «φυλακή» του πλαισίου του Eurogroup και του μακάβριου Κυπριακού μνημονίου που θα ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσει (βλέπε άρθρο: η βιβλική μνημονιακή καταστροφή της Κύπρου, εδώ).
ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΙ

Παρ' όλα αυτά οι εκβιαστές και κινδυνολόγοι χρησιμοποιούν και για την Κύπρο την ίδια εμετική κινδυνολογία που χρησιμοποίησαν και στην Ελλάδα, προκειμένου να την εισάγουν και να τη διατηρούν στο μνημονιακό σφαγείο.
Αυτό που λένε οι «τρομοκράτες» είναι ότι η απόρριψη από τη Λευκωσία των αποφάσεων του Eurogroup θα σημάνει για την Κύπρο την άτακτη χρεοκοπία της και την ταυτόχρονη έξοδό της από την ευρωζώνη και την επιστροφή της στην Κυπριακή λίρα, πράγματα που αντιπροσωπεύουν, υποτίθεται, μια κόλαση πολύ χειρότερη από τις αποφάσεις του Eurogroup.
Βλέπουμε στην Κύπρο να επαναλαμβάνεται με ακόμα πιο χονδροειδή τρόπο η τρομοκρατία του ευρώ, που ζήσαμε (και ζούμε!) στην Ελλάδα.
Η συνεχής και μονότονη επίκληση αυτής της κινδυνολογίας συνιστά μια ανοιχτή ομολογία ότι στην ευρωζώνη έχει επιβληθεί ένας ολοκληρωτισμός , ιδιαίτερα για τις πιο αδύνατες χώρες και μια δικτατορία.
Η δικτατορία του ευρώ!
Στο όνομα αυτής της δικτατορίας του ευρώ, ο ευρωπαϊκός νότος και οι λαοί όλης της ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ, οφείλουν να υφίστανται αγόγγυστα τα πάντα.
Η τραγική, όμως, ειρωνεία στην περίπτωση της Κύπρου είναι ότι η άτακτη χρεοκοπία και η ανεξέλεγκτη, χωρίς κανένα σχεδιασμό και προετοιμασία , έξοδος από την ευρωζώνη και μάλιστα με όρους διάλυσης και κατεδάφισης, είναι μάλλον διασφαλισμένη, αν επικυρωθούν και εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του Eurogroup.
Κι αυτό γιατί εξαιτίας αυτών των αποφάσεων το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου θα ρημάξει , τα κεφάλαια εν γένει θα διαρρεύσουν ταχύτατα, η Κύπρος ιδιωτικοποιημένη και «ξεπουλημένη» , θα μεταβληθεί σε οικονομική και κοινωνική έρημο και επόμενα, μέσα σε ένα τοπίο βιβλικής καταστροφής , θα ψάχνει αναγκαστικά την τύχη της στην Κυπριακή λίρα.
Αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να είναι επιλογή.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ"
Η Κύπρος, τώρα, πρέπει να πει το μεγάλο «όχι» στο Eurogroup, για το οποίο θα έπρεπε, μάλιστα, να είχε προετοιμασθεί εγκαίρως και καλά.
Και να συνδέσει αυτό το «όχι» με την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά της να ακολουθήσει με τη βούλησή της και με όλες τις αναγκαίες συνεννοήσεις, αν το θέλει και η άλλη πλευρά, το δρόμο του Κυπριακού νομίσματος.
Αν απ' αυτή την Κυπριακή στάση , η Γερμανική ΕΕ δεν αναθεωρήσει ριζικά την κατεύθυνση της νεοαποικιοποίησης της Κύπρου, πράγμα όχι εντελώς απίθανο, τότε η Κύπρος με το εθνικό της νόμισμα , τη νέα Κυπριακή λίρα, μπορεί να τα βγάλει θαυμάσια πέρα και να διαμορφώσει μια νέα πορεία προοδευτικών μετασχηματισμών και νέων πολυδιάστατων εξωτερικών προσανατολισμών!
Η επιλογή του Κυπριακού εθνικού νομίσματος, ως μέρος ενός προγράμματος ανασυγκρότησης και προοδευτικών μετασχηματισμών, ασφαλώς δεν είναι ειδυλλιακή ούτε εύκολη.
Συνιστά, όμως, για την Κύπρο, εφόσον χρειαστεί, την καλύτερη δυνατή επιλογή απέναντι στις αποφάσεις εξόντωσης του Eurogroup και απέναντι στην αέναη μνημονιακή λεηλασία που συνεπάγονται και τις εθνικές τραγωδίες που θα συνεπιφέρουν. Πηγή  ΙΣΚΡΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ