Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας στον Prisma 95,1

  "Δεν υπέγραψα την ερώτηση της κας Φούντα για το αεροδρόμιο γιατί διαφωνούσα πολιτικά. Αναγνώριζε το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ"


mparkass
Ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ήταν καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 95,1.

O κ Μπάρκας μίλησε για την Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι οι πολίτες της Πρέβεζας δεν μπορούν να ανεχτούν τη Χρυσή Αυγή στην πόλη, ωστόσο είναι θέμα της δικαιοσύνης να αξιολογίσει τις ποινικά κολάσιμες πράξεις της Χρυσής Αυγής. Έκανε δε κριτική και στους δημοσιογράφους για τον τρόπο που αντιμετώπησαν και προέβαλλαν την Χ.Α. .

Ο κ Μπάρκας μίλησε και για την τρομοκρατία και τις αντιδράσεις Τατσόπουλου. Όπως είπε ο βουλευτής, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει την δήλωση μετάνοιας. Όπως ζητούσαν από τους εξόριστους δηλώσεις μετάνοιας για να τους βγάλουν από τη φυλακή, με τον ίδιο τρόπο και σήμερα δρα η Ν.Δ. Υπενθύμισε δε και τη στάση της Ν.Δ. με τον Καλαμπόκα που παραμένει στη Νέα Δημοκρατία. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τατσόπουλου και σε ερώτηση αν σε ιδεολογικό επίπεδο υπάρχουν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να συμφωνούν ο βουλευτής ανέφερε: "Προκαλώ να μου ονοματίσετε έστω και έναν"!

Ο κ Μπάρκας απάντησε επί της ουσίας και στην Βουλευτή ΔΗΜΑΡ Αιτ/νιας για την κοινή ερώτηση με τους βουλευτές της ΝΔ με θέμα το αεροδρόμιο του Ακτίου όπου η κα Φούντα ανέφερε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν τη κοινή πρόταση (διαβάστε εδώ την ερώτηση και εδώ ακούστε την κα Φούντα) τονίζοντας ότι ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την κα Φούντα και της απάντησε ο ίδιος ότι διαφωνούσε πολιτικά και γι' αυτό δεν συνυπέγραψε.  Μάλιστα ζήτησε από τη βουλευτή να κάνει διορθώσεις προκειμένου να συνυπογράψει.

Όπως ανέφερε ο κ Μπάρκας, η κα Φούντα έβαλε το θέμα του αεροδρομίου σε σχέση και με το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι τα αεροδρόμια προς ιδιωτικοποίηση. Ο ίδιος ξεκάθαρα διαφωνεί με τη λογική του ΤΑΙΠΕΔ επομένως και με τη λογική της ερώτησης. Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα να μην στηρίζει τις ερωτήσεις άλλων κομμάτων όταν είναι για το καλό του τόπου,  αρκετές φορές έχει ζητήσει μάλιστα από τους Βουλευτές της περιοχής να στηρίξουν κοινές ερωτήσεις και παρεμβάσεις για θέματα της περιοχής όπως π.χ. η ΔΩΔΩΝΗ προκειμένου να επιτύχουν θετικά αποτελέσματα, δυστυχώς η απάντηση είναι μόνιμα αρνητική.