Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οργάνωση Μελών Δήμου Ζηρού

Μετά από τρία χρόνια Μνημονίων η Ελλάδα είναι σήμερα μια κατεστραμμένη χώρα. Η φτώχεια και η δυστυχία εξαπλώνονται, η ανεργία καλπάζει, η Υγεία, η Παιδεία και το ασφαλιστικό σύστημα διαλύονται, η νεολαία μεταναστεύει. Όσο η πολιτική της λιτότητας συνεχίζεται, προοπτική εξόδου από την κρίση αυτή δεν υπάρχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και έχει πρόγραμμα εναλλακτικό προς το μνημόνιο το οποίο αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα των κυβερνητικών δυνάμεων. Σύντομα ολοκληρώνεται ένα πληρέστερο εκλογικό πρόγραμμα, το οποίο θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες του κυβερνητικού προγράμματος και θα λαμβάνει υπόψη του τα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε πολλά κρίσιμα προβλήματα, όπως εκείνο της ανθρωπιστικής κρίσης, της ανεργίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, του πολιτικού συστήματος κλπ, έχει γίνει σημαντική θεωρητική και πρακτική δουλειά.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά η μετάφραση των κοινωνικών και των λαϊκών αναγκών και προσδοκιών σε ένα πολιτικό σχέδιο με προοπτική και σε πολιτικές υλοποιήσιμες στις συγκεκριμένες συνθήκες. Στην διαδικασία αυτή ο λαός δεν θα είναι απλός ακροατής ή παθητικός αποδέκτης του προγράμματός μας, αλλά συμμέτοχος στη χάραξη και την υλοποίησή του. Πρέπει να είναι ενήμερος των πραγματικών δυνατοτήτων, των δυσκολιών και κυρίως της λογικής και της στρατηγικής που προτείνουμε. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει λοιπόν μια λαϊκή υπόθεση.
Στο πλαίσιο αυτό η Οργάνωση Μελών του Σύριζα Ζηρού οργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική κρίση και η εναλλακτική πρόταση του Σύριζα», με ομιλητή το Γιώργο Σταθάκη, βουλευτή, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της Κ.Ο. του Σύριζα, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης. Η οργάνωση του Σύριζα καλεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να πάρουν μέρος στην παραπάνω εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ζηρού στην Φιλιππιάδα.
Η ελληνική κοινωνία έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους:
Δουλειά, Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια ή Μνημόνιο, Εξαθλίωση και Αυταρχισμός;
Την απάντηση θα την δώσει ο ίδιος ο λαός με ένα μαζικό, πολύμορφο και ενωτικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής με μια κυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.