Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην Πρέβεζα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην Κυβέρνηση για να πέσει"


Στην Πρέβεζα βρέθηκε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρεβεζάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, επισκέφτηκε τις κοινωνικές δομές της πόλης μας και ήρθε σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να ενημερωθεί από αυτούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
DSCF0614
Οι δύο βουλευτές επισκέφτηκαν αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διοικητή και τους εργαζομένους, κατά την οποία ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Εν συνεχεία οι βουλευτές πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους διευθυντές και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.
Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Π. Κουρουμπλής, πλαισιωμένος από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα και τον γραμματέα Σπύρο Παγκράτη τόνισε ότι η υγεία είναι για το ΣΥΡΙΖΑ ύψιστη προτεραιότητα με ένα δημόσιο σύστημα προσπελάσιμο σε κάθε πολίτη. Σημείωσε ότι οι συναντήσεις με τους κοινωνικούς φορείς γίνονται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει λόγο η ίδια η κοινωνία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι δεν αντέδρασε στην πρόταση για την απελευθέρωση των κατώτατου μισθού στους νέους κάτω των 25 και όσον αφορά το χρέος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανυποχώρητος ζητώντας κούρεμα και όχι επιμήκυνση.
«Θέλουμε από κάτω να καταγράψουμε την αγωνία της κοινωνίας, θέλουμε από κάτω να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τους εργαζομένους, με την κοινωνία που δυστυχεί. Μια κοινωνία που κατέρρευσε από τη μνημονιακή πολιτική, της δικομματικής κυβέρνησης κι ως εκ τούτου η καταγραφή των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων αυθεντικά από τους εκπροσώπους του λαού μας, που είναι τα σωματεία, οι κοινωνικές οργανώσεις, οι κοινωνικές δομές, θα είναι για μας μια χρήσιμη εμπειρία και ταυτόχρονα ένας οδηγός που θα εμπλουτίσει το πρόγραμμά μας, για την μεταβατική κυβέρνηση, την κυβέρνηση της αριστεράς. Η υγεία του λαού μας, είναι η πρώτιστη ανάγκη και είναι το πρώτο στοιχείο της πολιτικής μας, χωρίς διαπραγμάτευση» επισήμανε ο κ. Παγκράτης καλωσορίζοντας τον κ. Κουρουμπλή, ενώ ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, επισήμανε τη χαρά για την επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Πρέβεζα, σημειώνοντας ότι είναι στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει βάλει σε εφαρμογή.
IMG 3802
«Βλέπω να εξακολουθεί η κυβέρνηση -ενώ πριν δύο χρόνια ισχυρίζονταν ότι θα πάμε σε κούρεμα μόλις παρουσιαστεί πλεόνασμα κάτω από οποιοδήποτε κόστος- σήμερα να μην ψιθυρίζει καν το θέμα του κουρέματος, που για όσους προσεγγίζουν το ζήτημα με σοβαρότητα, είτε είναι εντός Ελλάδος, είτε εκτός, θεωρούν ότι το δυσθεώρητο αυτό χρέος, δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο, αν δεν υπάρξει διαπραγμάτευση. Επειδή πιστεύω ότι αυτή η ιστορία θα είναι το επίδικο μέσο στις ευρωεκλογές, εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας ότι πάνω σ' αυτό το ζήτημα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτα ανυποχώρητος. Πρέπει η επιλογή να είναι κούρεμα και όχι επιμήκυνση που ουσιαστικά θα μας κρατάει στη μέγγενη για δεκαετίες. Η χώρα θα είναι σε συνεχή απομύζηση του παραγωγικού της πλούτου, θα είναι μια μαραζωμένη και σε εκφυλισμό χώρα» είπε ο κ. Κουρουμπλής σημειώνοντας πως οι Ευρωεκλογές θα είναι δημοψηφισματικού χαρακτήρα και από εκεί και πέρα θα αρχίσει η αρχή του τέλους αυτής της ετοιμόρροπης Κυβέρνησης.
«Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια αυτοδέσμευση ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε τεκμηριώσει. Δε θα έρθουμε στην κυβέρνηση για να πέσουμε, γιατί ο κόσμος είναι αρκούντως δύσπιστος και πολύ προδομένος και πολύ ταλαιπωρημένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, θα προχωρήσει και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν ακόμη και στις λεγόμενες πρώτες 100 ώρες» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε λάθους χειρισμούς και δεν «αξιοποίησε» την παραδοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η Ευρώπη.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού υγείας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις βασικές θέσεις για την πρωτοβάθμια υγεία ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως στο σύστημα υγείας υπάρχει ένα έλλειμμα το οποίο θα πρέπει να «διορθωθεί» με άλλον τρόπο και με βάση τον υγειονομικό χάρτη και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής , σε συνδυασμό με οικονομοτεχνική μελέτη και με προτεραιότητα την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Ο βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι στρέφει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα και αντί να πληρώνει το κράτος πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες και προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί σταδιακά η συμμετοχή του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει θετικό πρόσημο στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει μέσα από συμμαχίες που θα δώσουν τη δυνατότητα και σε άλλους να κοιτάξουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Πρέβεζας, όπου είχε συνάντηση με κοινωνικούς φορείς της πόλης και τα σωματεία.
 Πηγή :Atpreveza