Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση Βασιλείου στην Πρέβεζα






Ξεκάθαρη δυναμική εισόδου στον 2ο γύρο έδωσε η μαζική παρουσία συμπολιτών στον συνδυασμό Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία του υποψηφίου Δημάρχου Πρέβεζας Δημήτρη Βασιλείου στην κεντρική του ομιλία το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Ελευθερίας. Ήταν η μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε αυτό το χώρο και διαφάνηκε αυτή η δυναμική που ήταν αποτέλεσμα μιας προεκλογικής εκστρατείας χαμηλών τόνων και ωρίμανσης της επιθυμίας των Πρεβεζάνων να περάσουν σε κάτι νέο και να στηρίξουν μια άλλη αντίληψη για την αυτοδιοίκηση. Τον Δημήτρη Βασιλείου προλόγισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
O Δημήτρης Βασιλείου ξεκίνησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία, όπου ανέφερε αρχικά, κάνοντας χιούμορ: «Σας είχα πει ότι θα τακτοποιήσουμε και τον καιρό. Εμείς τηρούμε τις υποσχέσεις μας…».
Ακολούθως πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Δημιουργήσαμε ένα δυνατό ρεύμα ανατροπής, ένα ρεύμα νίκης. Καταφέραμε να ταράξουμε τα νερά, να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, εκτός από το δρόμο της υποταγής.Λίγο ακόμη να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα. Για εμάς, για τον τόπο, για τους ανθρώπους του, Όλο αυτό το διάστημα αλλάξαμε τον τύπο και τον προεκλογικό αγώνα. Προσθέσαμε ποιότητα και ήθος. Προσθέσαμε μουσική και ποίηση. Ξεφύγαμε από την αερολογία και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Ξεφύγαμε από το τάξιμο και το ρουσφέτι. Διαγράψαμε το Δήμαρχο-σωτήρα. Δε συκοφαντήσαμε, δε χυδαιολογήσαμε. Δεχθήκαμε πολλές, αήθεις, συκοφαντικές επιθέσεις.
Κυρίως προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Εμφανίζονταν σε μέρος του τοπικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, ο οποίος τα προέβαλε δεόντως, χυδαία, ανιστόρητα και βλακώδη άρθρα εναντίον μου, γραμμένα από δήθεν δημοσιογράφους, από δήθεν δημοσιολόγους, από δήθεν τιμητές της αγωνιστικής ορθοδοξίας, από δήθεν υπερασπιστές του Δήμου, από δήθεν Πρεβεζάνους και δήθεν φίλους.
Το μόνο που δεν ήταν δήθεν, ήταν τα συμφέροντα μικρά και μεγάλα. Ήταν τα συμφέροντα εκείνων, που όντας χωμένοι σε όλες τις δουλειές του Δήμου, βλέπουν να χάνουν τη θέση του προνομιακού συνομιλητή με τους εκάστοτε μέχρι σήμερα Δημάρχους, όταν εμείς θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου.Ρίξτε μια ματιά στα σχήματα που στηρίζονται από τα κόμματα που σήμερα κυβερνούν και θα καταλάβετε το σχήμα της διαπλοκής. Τοπική εξουσία, εργολάβοι και αετονύχηδες, ΜΜΕ, σε στενή σχέση με την εξουσία. Και όλοι αυτοί καταλαβαίνουν, ότι εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε στη λογική των συμφερόντων. Δεν είμαστε σαν τους άλλους. Ταράζονται, πανικοβάλλονται, χάνουν την ψυχραιμία τους και η σημερινή μας συγκέντρωση τους ταράζει περισσότερο. Ταράξτε τους οριστικά με την ψήφο σας. Ψηφίστε Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία».
Ο κ.Βασιλείου συνέχισε λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το ψηφοδέλτιό μας, αλλά η παράταξή μας δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και σχολίασε: «Είμαστε καθαροί και άφθαρτοι. Δεν έχουμε δεσμεύσεις απέναντι σε κανέναν. Μόνο δεσμευόμαστε από το πρόγραμμά μας, απέναντι στους πολίτες. Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχείλια. Δεν υποσχόμαστε δουλειές και ρουσφέτια, όπως κάνουν άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Δεν κοροϊδεύουμε καμία και κανέναν.
Δεσμευόμαστε για συνέπεια όσων λέμε και κάνουμε.
Θεωρούμε πρώτιστο καθήκον της δημοτικής αρχής, την υπεράσπιση όλων αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται σήμερα από την κρίση. Θεωρούμε καθήκον μας να ενισχύσουμε όλες τις δομές του Δήμου και τις δομές αλληλεγγύης. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι καθήκον μας.
Ο κ. Βασιλείου επισήμανε επίσης για την κατάσταση στα χωριά: «Η κατάσταση στα χωριά είναι οικτρή. Τα χωριά μας ερημώνουν. Το μόνο που κάνουν είναι να αναθέτουν απευθείας κάποιες επιστρώσεις δρόμων. Πάνω από 100 απευθείας αναθέσεις , χωρίς διαδικασίες, μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου. Κανένας δεν έχει απαντήσει και στα χωριά, κανείς δεν βρίσκει αυτούς τους δρόμους».
Επανεξέταση των αποφάσεων για το λιμάνι
«Πίσω από τις πλάτες των ανθρώπων και των επιστημόνων, αποφάσισαν εν κρυπτώ να αλλάξουν τα σχέδια για το λιμάνι. Εμείς θέλουμε λιμάνι-κόμβο, γύρω από το οποίο θα αναπτυχθεί ολόκληρος ο Νομός. Διεκδικούμε άμεσα την επανεξέταση και τροποποίηση του σχεδίου του λιμανιού, σύμφωνα με το master plan και την εναλλακτική λύση 2 του στρατηγικού σχεδιασμού. Ζητούμε και θα προχωρήσουμε από το Σεπτέμβριο, που θα είμαστε δημοτική αρχή, επανεξέταση από επιτροπή ειδικών των πραγματικών αναγκών της λειτουργικής βιωσιμότητας της μαρίνας, σύμφωνα με τη χωρητικότητα και τις προοπτικές βελτίωσης, μετά από στοχοποιημένες επεμβάσεις».
Όσον αφορά το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής, υποστήριξε σχετικά: «Είμαστε υπέρ συνολικών λύσεων, που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης. Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις τύπου Κυανής Ακτής, όταν στο ενδιάμεσο δε γίνεται κάτι και πάνε στον Παντοκράτορα και φτιάχνουν αυτά τα οχυροματικά έργα, μπας και έρθουν οι εχθροί από τη μεριά της θάλασσας, λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων εργολάβων. Και στο έργο της μαρίνας και στο έργο της Κυανής Ακτής, και στο κάμπινγκ στις Τσούκες… Είναι ο ίδιος άνθρωπος που συμμετέχει σε όλα. Αυτοί οι άνθρωποι οργανώνουν επιθέσεις εναντίον μας.Δε θα συνεργαστούμε μαζί τους.
Εμείς όταν λέμε ότι θα αναμορφώσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όταν μιλάμε για πεζοδρόμους, για ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν προβλήματα κίνησης, το εννοούμε και θα το κάνουμε.
Εδώ δεν μπόρεσαν να λύσουν το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Νεοχώρι. Κι όταν πήγα και το είδα και είπα ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση και ότι πρέπει να λυθεί μία κατάσταση, μου την… έπεσαν κάποιες εφημερίδες, πως ο Αριστερός υποψήφιος Δήμαρχος, δεν καταλαβαίνει από αυτά. Στο Νεοχώρι ξανατέθηκε το ζήτημα. Εμείς θα πάρουμε μέτρα να λυθούν όλα αυτά».
Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα κάνει ένα χώρο για να «στεγαστούν» οι πολιτιστικές ομάδες («Θέτουμε ως στόχο να εκπονήσουμε μελέτη, κατασκευής πολιτιστικού πολυχώρου»), ενώ μίλησε για αξιοποίηση του Αμβρακικού και προστασία των δασών.
«Προφανώς δε θέλουν να αγγίξουν τα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, γιατί ήταν απαθείς και βαθιά νυχτωμένοι όταν ξεπουλούσαν τη ΔΩΔΩΝΗ, την ΑΤΕ…
Πολιτικά δεν είναι σωστό να αναφέρεσαι σε αντιπάλους, όταν είναι σε άσχημη θέση. Θα ήθελα να αναφερθώ στα προγράμματα των άλων συνδυασμών. Σε μία ραδιοφωνική συζήτηση, σε ένα debate, που λέμε κι εμείς στα… Μαντζίρικα… είπα να μη διαβάσετε το δικό μας πρόγραμμα, αλλά του νυν Δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε περισσότερες ψήφους. Γιατί είναι ένα κενό ουσίας πρόγραμμα.Έχει χαρακτηριστεί ως Δήμαρχος της απραξίας.
Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και το όραμά μας για το Δήμο. Ο άνθρωπος και το δικό του περιβάλλον θα είναι προτεραιότητά μας», ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ενώ «κατακεραύνωσε» το Δήμο Πρέβεζας, επειδή έκανε έφεση στην απόφαση δικαίωσης των σχολικών φυλάκων, την ώρα που στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας το ΔΣ πήρε απόφαση υπέρ των σχολικών φυλάκων και κατά της έφεσης.
ΠΗΓΗ : Preveza Posto