Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

4 περιφέρειες και 24 δήμους διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Μαΐου


Τη νίκη σε 4 περιφέρειες και 24 δήμους διεκδικούν τη δεύτερη Κυριακή οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τη Ρένα Δούρου, που έχει προβάδισμα στην Περιφέρεια Αττικής έναντι του Γ. Σγουρού, τη νίκη διεκδικούν ο Θ. Γαλιατσάτος (έναντι του "γαλάζιου" Σπ. Σπύρου), ο Β. Αποστόλου στη Στερεά Ελλάδα (έναντι του Κ. Μπακογιάννη), ο Οδ. Βουδούρης στην Πελοπόννησο έναντι του κυβερνητικού Π. Τατούλη.
Αποδοκιμασία της συγκυβέρνησης στη Λάρισα, όπου έμειναν εκτός ο δήμαρχος και στέλεχος της Ν.Δ. στην ΚΕΔΕ Κ. Τζανακούλης και ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ Έ. Νασιώκας και τον δήμο διεκδικεί ο Απόστολος Καλογιάννης από την "γαλάζια" Ειρήνη Καραλαριώτου. Στον Βόλο ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς αντιμετωπίζει για λογαριασμό όλου του προοδευτικού κόσμου τον Αχιλλέα Μπέο.
Ευκαιρία να επιστρέψει η Λιβαδειά στην Αριστερά με τη Γιώτα Πούλου να αναμετράται με τον "γαλάζιο" Αριστείδη Ρουσσάρη. Στην Καλαμαριά ο Μανώλης Λαμτζίδης θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον απερχόμενο δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη.
Τον Δήμο Λευκάδας διεκδικεί ο Κώστας Δρακονταειδής από τον "πράσινο" Μαργέλη Σπυροπάνο. Πρωτιά στην Κέρκυρα, όπου ο Κώστας Νικολούζος διεκδικεί τη δημαρχία από τη "γαλάζια" Μερόπης Υδραίου. Επιστροφή της Αριστεράς στα Ανώγεια, όπου ο Μ. Καλλέργης διεκδικεί τον δήμο από τον Σ. Κεφαλογιάννη.
Στην Κοζάνη ο υποστηριζόμενος και από τον ΣΥΡΙΖΑ Ελ Ιωαννίδης αναμετράται με τον απερχόμενο δήμαρχο Λ. Μαλούτα. Στον Τύρναβο ο Π. Σαρχώσης αναμετράται με τον απερχόμενο δήμαρχο Ν. Μαλακό.
 
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων από τον Γ. Καμίνη. Στου Ζωγράφου η Τίνα Καφατσάκη πέρασε πρώτη με 21,06% έναντι του "γαλάζιου" Παναγιώτη Αγγελόπουλου με 19,45%. Στο Ελληνικό ο Χρ. Κορτζίδης άντεξε και επαναδιεκδικεί τον δήμο από τον Γ. Κωνσταντάτο. Στην Καισαριανή ο δήμος φαίνεται να επιστρέφει σε αριστερή διοίκηση με τον Γιώργο Κοντόσταυλο να διεκδικεί τον δήμο από τον νυν δήμαρχο Αντώνη Καμπάκα, που άφησε εκτός για μόλις μια ψήφο τον υποψήφιο του ΚΚΕ.
Στο Μοσχάτο - Ταύρο ο Αρ. Κρεμμύδας διεκδικεί τη νίκη από το νυν δήμαρχο Α. Ευθυμίου. Στην Ηλιούπολη ο Χρήστος Κοκοτίνης θα αντιμετωπίσει τον απερχόμενο Βασίλη Βασιλόπουλο. Στον Βύρωνα ο Άκης Κατωπόδης θα αναμετρηθεί με τον "γαλάζιο" διάδοχο του Χαρδαλιά, Χρήστο Γώγο. Στη Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα ο Άρης Βασιλόπουλος θα αντιμετωπίσει τον αντικαταστάτη του Χάρη Τομπούλογλου, παλαίμαχο της ΑΕΚ, Λύσσανδρο Γεωργαμλή.
Στον βόρειο τομέα Αττικής, στη Ν. Ιωνία, ο δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης διεκδικεί με ισχυρό προβάδισμα να ανανεώσει την θητεία του αντιμέτωπος με τον Π. Μανούρη. Στην Αγ. Παρασκευή ο Γιάννης Σταθόπουλος έχει να αντιμετωπίσει τον "γαλάζιο" απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά. Δυναμική εμφάνιση του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, που αντιμετωπίζει τον νυν δήμαρχο Γ. Κουράση.
Ισχυρό προβάδισμα απέκτησε ο Δημήτρης Μπίρμπας που διεκδικεί το Αιγάλεω από τον "γαλάζιο" Γιάννη Γκίκα ενώ εκτός έμεινε ο "πράσινος" απερχόμενος δημάρχος Χρήστος Καρδαράς. Στον Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού ο Γιώργος Κομματάς περνά στον δεύτερο γύρο έναντι του νυν δημάρχου Νίκου Σαράντη. Στην περιφερειακή ενότητα Πειραιά και στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας ο Χρήστος Βρεττάκος αντιπαρατίθεται με τον Λ. Τζαννή ενώ τη δημαρχία Περάματος διεκδικεί ο Γ. Λαγουδάκης από τον Γ. Λαγουδάκο.