Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Έκλεισαν τη Βουλή





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ


Την Τετάρτη 4 Ιούνη, το απόγευμα,  θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, χωρίς προηγούμενη συζήτηση ή έστω ενημέρωση, διακόπτοντας τις εργασίες της και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της αντιπολίτευσης. Αυτή η αδιανόητη ενέργεια συνιστά και την πραγματική απάντηση της συγκυβέρνησης στο  αποτέλεσμα των ευρώ-εκλογών, αποδεικνύει το μέγεθος της βιασύνης του κόμματος των Μνημονίων να κλείσει άρον – άρον την Βουλή, που με τις πρακτικές της δυστυχώς έχει μετατρέψει σε «μαγαζάκι».

Οι τελευταίες σκηνές που θα μείνουν στη μνήμη πριν την αυταρχική διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας, θα είναι ο «σκυλοκαβγάς» μεταξύ της Χ.Α και της Ν.Δ, στον οποίο οι χρυσαυγίτες άρχισαν να αποκαλύπτουν διάφορες και σε διάφορα επίπεδα επαφές με τη ΝΔ, σπάζοντας την «ομερτά» μεταξύ τους. Η χθεσινή συνεδρίαση, αποκάλυψε, τόσο τον άνευ προηγουμένου κυνισμό της ακροδεξιάς σέχτας του Μαξίμου, που υιοθέτησε τον «αντιφασισμό» μόνο όταν τελείωσαν τα υπόλοιπα κόλπα, όσο και τον «αντισυστημισμό» της Χ.Α, που χάθηκε κάπου μεταξύ των κοινών σχεδιασμών με το Μπαλτάκο, το Μουρούτη, τους χαριεντισμούς με υπουργούς της καταστροφής.

Η αντιδημοκρατική διακοπή των εργασιών της Βουλής, θυμίζει σκηνές από ταινία, όπου ο στρατός κατοχής καταστρέφει με μανία έγγραφα, κλείνει βιαστικά τελευταίους λογαριασμούς και καλύπτει τα ίχνη του πριν την απελευθέρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του καταγγέλλει τις εξελίξεις αυτές και απαιτεί να μάθει το πώς είναι δυνατόν ο Μιχαλολιάκος να ήξερε για το κλείσιμο της Βουλής, ενώ δεν το ήξερε η αξιωματική αντιπολίτευση...

Με την κίνηση αυτή, μεταξύ άλλων:

-          Παραγράφονται 120 δικογραφίες που εκκρεμούν, με τις 30 να είναι απόλυτα σοβαρές και αφορούν σε υπουργούς και υφυπουργούς, όπως ενδεικτικά του κ. Μιχελάκη.
-          Χάνεται η δυνατότητα διενέργειας εξεταστικών επιτροπών για κρίσιμα ζητήματα όπως η «Λίστα Λαγκαρντ», τα εξοπλιστικά, το σκάνδαλο Σκαραμαγκά, το πώς υπάχθηκε η χώρα στα Μνημόνια, τις ευθύνες Παπανδρέου-Παπαδήμου και πολλά άλλα που θάβονται.
-          Μεταφέρει στα θερινά τμήματα (μειωμένης σύνθεσης 100 βουλευτών) κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου "Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας" και επιτρέπει στην κυβέρνηση να χειραγωγήσει την σύνθεση των τμημάτων όπως την βολεύει για να περάσει το ξεπούλημα με ψεύτικες πλειοψηφίες 51 προθύμων ανά το ζήτημα.
-          Εξαναγκάζουν τους βουλευτές στη διακοπή του κοινοβουλευτικού τους έργου και ελέγχου, την στιγμή που η κοινωνία το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.
-          Απαγορεύει την συζήτηση για το σκάνδαλο Μπαλτακου-Σαμαρά-Χ.Α.
-          Μεταφέρει για τον Οκτώβεη οποιαδήποτε συζήτηση για την διαδικασία απομείωσης του χρέους, ένα θέμα που δήθεν η κυβέρνηση ζητούσε την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ.
-          Μεταφέρει για τον Οκτώβρη την συζήτηση για άρση ασυλίας του Κασιδιάρη.


Το θέαμα μιας κυβέρνησης που κλείνει άρον-άρον τη Βουλή, μετά από τις απειλές των ναζί για νέες αποκαλύψεις των κοινών τους σχεδιασμών, η συνειδητοποίηση ότι η ΝΔ είναι όμηρος των ναζί, δέσμιοι του τρόμου τους μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται, προκαλεί θλίψη και οργή. Να πάρουν όσες μέρες θέλουν, να μαζέψουν τα πράγματά τους και μιας και έκλεισαν τη Βουλή να προκηρύξουν εκλογές, που αποτελεί τη μοναδική δημοκρατική λύση υπέρβασης της παρακμής που βιώνουμε και να περάσουν όλοι τους στην ιστορία.

Να ξέρουν, όμως, ότι τίποτα δεν θα καταφέρουν με αυτές τις κινήσεις πανικού. Η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα ξεθάψει όλα όσα βιαστικά χαντακώνουν οι μνημονιακοί, θα ακυρώσει ότι ξέπνοα ψηφιστεί το καλοκαίρι.  Τίποτα δεν ξεχνιέται. Τίποτα δεν παραγράφεται.