Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, εκφράζει τη συμπαράστασή του  στο δίκαιο αγώνα των αγροτών-παραγωγών του συλλόγου «ΑΜΑΛΘΕΙΑ», οι οποίοι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο μετά τις ανακόλουθες κυβερνητικές πολιτικές. Χαιρετίζει την αυριανή κινητοποίηση τους για να μείνει ανοιχτή η Αγροτική Αγορά Πρέβεζας, όπου με την λειτουργία της ωφέλησε τόσο τους ίδιους τους παραγωγούς, όσο και τους καταναλωτές, σε μία περίοδο φτωχοποίησης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Η αλληλεγγύη του εκφράστηκε έμπρακτα με τη κατάθεση σειράς δράσεων και ερωτήσεων, με τελευταία την σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 18-06-2014, αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες-παραγωγοί στη διάθεση των προϊόντων τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη κυβέρνηση να ψηφιστεί άμεσα η σχετική ΚΥΑ για να λειτουργήσει απρόσκοπτα η «Αγροτική Αγορά» και να ανανεωθούν οι άδειες τους περί στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, για να διευκολυνθεί η προώθηση των προϊόντων τους. Καλεί τέλος, να σταματήσουν όλες οι διώξεις και να ακυρωθούν τα πρόστιμα στους βιοπαλαιστές αγρότες.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ