Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Το 3ο Φεστιβάλ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας είναι γεγονός Στην Πρέβεζα στις 20 Αυγούστου στη Παραλία(Δικαστήρια). Μία γιορτή δημοκρατίας, αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σε μια χώρα όπου η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχοντας λεηλατήσει μισθούς, συντάξεις, δημόσια αγαθά και ζωές, βάλθηκε να μας κλέψει και το καλοκαίρι, η νεολαία πρέπει να μπει στο αγώνα ακόμα και για τα μπάνια της . Γιατί  βότσαλα, κοχύλια, ακρογιαλιές, δειλινά θα γίνουν μακέτες στα καταστροφικά σχέδια εκείνων, που βλέπουν μόνο κέρδος. Τεράστια ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, μαρίνες για γιωτ θα μπαζώσουν τις παραλίες με την κυβέρνηση να  κάνει το μεσίτη πουλώντας τα κοψοχρονιά. Ανατρέπεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη απόλαυση των δημόσιων αγαθών, η κατοχυρωμένη από αιώνες διάσταση των δημόσιων κτημάτων ως «κοινής χρήσης πράγματα, εκτός συναλλαγής και ανεπίδεκτα χρησικτησίας» και, επομένως, προσβάλλεται ευθέως κάθε επιστημονική, δικαιακή και κοινή λογική.

Εμείς συζητάμε γι’ αυτά και σκεπτόμαστε κοινούς τρόπους δράσης, γιατί ξέρουμε ότι συλλογικά, μαζικά, αγωνιστικά, μπορούσε να κερδίσουμε την ομορφιά , τον πολιτισμό και εν τέλη τη ζωή και τον χρόνο μας . Θα μας βρουν μπροστά τους ενωμένους και αποφασισμένους. Από τη Χαλκιδική μέχρι τις Κυκλάδες, από τη Ρόδο μέχρι της Εύβοια, από την Πελοπόννησο μέχρι τα Ιόνια Νησιά θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε.

Το φεστιβάλ μας φιλοδοξούμε  να αποτελέσει μια στιγμή από το νέο κόσμο που κοπιάζουμε να δημιουργήσουμε, ένα κόσμο αλληλεγγύης ελπίδας και αγώνα, ένα κόσμο που μπορεί να χωράει μέσα του πολλούς κόσμους. Για αυτό στις 20 Αυγούστου στην Πρέβεζα φτιάχνουμε ένα χώρο συνάντησης του κόσμου της αντίστασης, ανοιχτής συζήτησης, συντονισμού, αλληλεγγύης, δημιουργίας και πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που αντιστέκεται στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού. Πάνω στο έδαφος της μνημονιακής καταστροφής, που επέλεξαν κυβερνήσεις και πλούσιοι για έξοδο από την κρίση, εμείς θέλουμε και μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της απελευθέρωσης της κοινωνίας από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να ανοίξουμε τον νικηφόρο δρόμο της ανατροπής.
  
Συζήτηση: 20.00
Για να μην κοιτάμε, τις παραλίες, με τα κιάλια- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΔΡΑΣΗ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Με τους
Ηρώ Διώτη, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, ΕΚΚΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Γιώργο Κυρίτση, Δημοσιογράφο Αυγής και Ρ.Σ «Στο κόκκινο»
Κωνσταντίνο Τσούτση, μέλος Κ.Σ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Χαιρετίζει
Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Παρεμβαίνει για την Κυανή Ακτή
Μέλος της ανοιχτής συνέλευσης Πρέβεζας
Συναυλία: 22.00
Με τους

ΣΤΟ ΚΕΝΟ(μαθητικό συγκρότημα)
Ντίνο Γιαννακό, Νίκο Λιόντο, Άγγελο Σάλιαρη

FOLK & ROLL, Ethnic, Ska, Balkan

Στο χώρο θα φιλοξενηθούν ακόμα:

Μπαρ, κουζίνα, θεματικά ταμπλό, βιβλιοπωλείο, προϊόντα συνεταιρισμών