Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Σταθμού Διοδίων της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


       Πραγματοποιήθηκε χτες 6-11-14 24ωρη  απεργία των  Εργαζομένων Σταθμού Διοδίων Ακτίου,   η οποία είχε   καθολική  συμμετοχή, καθώς και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και άλλων φορέων.
      Η απεργία προκηρύχτηκε αμέσως μετά την  κοινοποίηση απολύσεων σε πέντε εργαζόμενους τεχνικούς από την εργοδότρια εταιρεία που έχει σύμβαση παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».
      Με την  24ωρη προειδοποιητική απεργία, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους καθώς  και την καταβολή   οφειλόμενων αμοιβών τους.
    Στο χώρο της απεργίας παραβρέθηκε κλιμάκιο των ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, με τη συμμετοχή της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Τριανταφύλλου, για να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα διόδια, εκφράζει τον αγώνα όλων των εργαζόμενων στη χώρα μας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες αποδιαρθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και οδηγούν σε ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος με το μοντέλο της «ευέλικτης» και προσωρινής «απασχόλησης» των εργαζομένων. Η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμεύεται για την εφαρμογή ενός μοντέλου εργασίας που θα έχει στο επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
7/11/14