Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, 09/01, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης,  η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Σύριζα στο Νομό Πρέβεζας  εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Γενάρη.


Την εκδήλωση  συντόνισε ο συντονιστής  της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας,  Ηλίας Χάϊδας, ο οποίος αφού χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ, είπε πως είναι ημέρα χαράς και ευθύνης. Ημέρα χαράς αφού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο του Σύριζα, ένα ψηφοδέλτιο που προήλθε, όπως τόνισε, από μια ευρεία δημοκρατική και συλλογική διαδικασία και ημέρα ευθύνης αφού θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις ελπίδες που στηρίζει ο κόσμος που χτυπήθηκε ανελέητα από τις κυβερνήσεις των μνημονίων στην όποια εκδοχή τους και ιδιαίτερα τα χρόνια Σαμαρά- Βενιζέλου. Είναι ευθύνη μας να ανταποκριθούμε στο στόχο για ποσοστό αυτοδυναμίας στο Νομό, για ουσιαστική συμβολή της Πρέβεζας στη μεγάλη ανατροπή. Είναι τώρα η ώρα της απάντησης του κόσμου στο μεγάλο μέτωπο της πολιτικής ανατροπής και αναγέννησης για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το Σύριζα.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο  στους παρακάτω 4 υποψηφίους  βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι είναι οι:
1       ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (νυν βουλευτής)
2       ΠΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (γεωπόνος και περιφερειακός σύμβουλος)
3       ΡΑΠΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (οδοντίατρος και δημοτικός σύμβουλος Πάργας)
4       ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ (ηθοποιός)


 Πρώτος, το λόγο πήρε ο νυν βουλευτής  Μπάρκας Κων/νος, ο οποίος αφού χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους είπε:<< Είναι ημέρα χαράς, είναι η ημέρα που ξεκινάει ο πολυπόθητος αγώνας έτσι ώστε να πάψουν οι πολιτικές των μνημονίων, οι πολιτικές της λιτότητας. Ένας αγώνας που ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, όπου ο Σύριζα αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση, ένας αγώνας που δόθηκε στους δρόμους, στη Βουλή, σε χώρους εργασίας, σε κοινωνικά κινήματα και ολοκληρώνεται στις 25 Ιανουαρίου, για να φύγουμε από τη λιτότητα, για να φύγουμε από τα μνημόνια, για να μπορέσει η κοινωνία να ανασάνει. Αποτελεί πραγματικά απερίγραπτη τιμή για μένα να συμμετέχω ξανά στο ψηφοδέλτιο νίκης του Σύριζα Πρέβεζας, ένα ψηφοδέλτιο νίκης γιατί και εδώ στην Πρέβεζα ο Σύριζα θα δώσει τη δύναμη ώστε πανελλαδικά ο Σύριζα να βγει αυτοδύναμος. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η κομβική βάση της συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε σε χρόνια δύσκολα, στα χρόνια της υπομονής και σήμερα καταλήγει στην Αυτοδύναμη Νίκη. Το 2015 δεν είναι 2012, οι ξαναζεσταμένες σούπες της καταστροφολογίας και της κινδυνολογίας δεν αφορούν πλέον κανέναν, η παραλίγο ιστορική ανατροπή του 2012 σήμερα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ρεύμα δημιουργίας και επαναθεμελίωσης της χώρας, σε μια χώρα που να αξίζει για τους πολίτες της.  Σήμερα ξαναθέτω τη δύναμη μου στην ακόμη μεγαλύτερη εκλογική επιτυχία του Σύριζα και του κοινού μας σκοπού, τη δημιουργία μιας χώρας, όπου θα επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο. Ας ξαναπερπατήσουμε όλοι και όλες μαζί τον ανηφορικό αλλά όμορφο δρόμο της αξιοπρέπειας, όχι όπως πριν αλλά όπως ποτέ ξανά, ας γράψουμε ιστορία τώρα όλοι και όλες μαζί. Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει και είναι σίγουρο ότι όλοι μαζί, με αυτοδύναμο το Σύριζα στις 25 Ιανουαρίου, θα το κάνουμε πραγματικότητα. >>.
 Με τη σειρά του ο  Χαράλαμπος Πάνης, γεωπόνος και περιφερειακός σύμβουλος ανέφερε: << Ο άνθρωπος, ως πρωθυπουργός, έχει ατιμάσει την αλήθεια όσο κανείς άλλος, την επικαλείται και τη χρησιμοποιεί ως προμετωπίδα της προεκλογικής του εκστρατείας. Η μόνη αλήθεια με την οποία έχει σχέση ο Σαμαράς είναι η μαύρη αλήθεια. Η μαύρη αλήθεια της μετανάστευσης, των νέων ανθρώπων που πήρε σάρκα και οστά και μπήκε μέσα στα σπίτια μας, των νέων που δε μπορούν να κάνουν οικογένεια, των ανέργων ανθρώπων που ζουν στο σκοτάδι, των υποσιτισμένων παιδιών, των εκατομμυρίων φτωχών, των δεκάδων εκατομμυριούχων, των λουκέτων, των αυτοκτονιών. Η δική μας σιγουριά είναι αυτή που θα νικήσει το φόβο που προσπαθούν οι κυβερνώντες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μεταδώσουν στον κόσμο. Η δική μας σιγουριά είναι εκείνη που θα μεταδώσει ελπίδα, αυτή την ελπίδα που έχουν εναποθέσει πάνω μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την προδώσουμε γιατί αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν είναι τόσο η καλυτέρευση της οικονομικής και κοινωνικής τους κατάστασης όσο η επιστροφή της κλεμμένης τους αξιοπρέπειας και της ελευθερίας τους. Και έχουν εναποθέσει πάνω μας την ελπίδα γιατί ξέρουν ότι το βασικό χαρακτηριστικό του δικού μας χώρου είναι η ανιδιοτέλεια και η αλήθεια. Ο μόνος δρόμος που οδηγεί, κατά τη δική μου άποψη, στον τερματισμό της κοινωνικής καταστροφής, την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, ο μόνος δρόμος που θα φέρει στο προσκήνιο μια κυβέρνηση που θα βάζει στο επίκεντρο το καλό των πολλών είναι ο δρόμος της συλλογικότητας και της συντροφικότητας. Πάνω από όλες τις υποψηφιότητες, πάνω από όλα τα αξιώματα.>>

Στη συνέχεια μίλησε ο  Θανάσης Ράπτης, οδοντίατρος και δημοτικός σύμβουλος Πάργας, ο οποίος αφού παρουσίασε αρχικά σύντομα το βιογραφικό και την πολιτική δράση του, στη συνέχεια είπε:<< Η εμπειρία των δημοτικών εκλογών και κυρίως τα πολιτικά χαρακτηριστικά του πολιτικού αγώνα μου οδήγησαν τους συντρόφους μου  να με προτείνουν για τη θέση στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα της περιοχής. Θεωρώ την πρόταση πολύ τιμητική και την αποδέχτηκα με συγκίνηση. Δε θα αναφερθώ σε οικονομικά μεγέθη , στην κατάργηση του μνημονίου και τους 4 μεγάλους πυλώνες του προγράμματος μας. Έτσι και αλλιώς αυτά θα μας απασχολήσουν και αργότερα μετά την εκλογική νίκη του Σύριζα, η οποία είναι βέβαιη. Θέλω να μιλήσω για τις συνέπειες της κρίσης και την επιθετικότητα του καπιταλισμού. Ο καπιταλισμός και οι θιασώτες του επί χρόνια αποκοίμιζαν τις μάζες με φρούδες ελπίδες για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, επί χρόνια προσπαθούν να πείσουν ότι οι αδύναμοι, οι φτωχοί, οι άποροι, οι άστεγοι, οι άνεργοι είναι οι μόνοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κατάντια τους, επί χρόνια ενισχύουν την εκμετάλλευση των ανθρώπων και τώρα περνούν στην αντεπίθεση. Κρούω σήμερα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το σήμαντρο του Σύριζα. Καλώ όλους για συσπείρωση στις γραμμές μας, για να σηκώσουμε τους ανθρώπους που γονάτισαν, για να μην αφήσουμε το καπιταλιστικό θηρίο να μας μετατρέψει σε άμορφες μάζες, γιατί μας αξίζει να ζούμε με δικαιοσύνη, ισονομία, αξιοπρέπεια και δημοκρατία. >>

 Τέλος, η ηθοποιός και μαχόμενη συνδικαλίστρια  Ευτυχία Τσαμποδήμου, έκανε μια διαφορετική παρουσίαση. Ξεκίνησε να μιλάει για το πλοίο του Σύριζα λέγοντας:<< Ο Σύριζα φορτώνει για μπάρκο του ελπίδα, αξιοπρέπεια, δημοκρατία, δικαιοσύνη και προσδοκίες. Εκδίδει πολεμικό ανακοινωθέν και παίρνει θέση για τη μάχη απέναντι στη βαρβαρότητα της λιτότητας, της πείνας και της φτώχειας. Η συγκίνηση για μένα είναι μεγάλη γιατί καμία άλλη εκστρατεία, σύγκρουση, μάχη εκλογική του παρελθόντος δεν έκρυβε τόσες πολλές ελπίδες, τόσες βάσιμες προσδοκίες ότι η Βουλή, η νέα Βουλή, που εμείς όλοι εδώ είμαστε υποψήφιοι εκπρόσωποι, αυτή η νέα Βουλή θα είναι η Βουλή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης αυτής της χώρας. Εμείς εδώ αυτές τις 15 ημέρες ως άλλοι αχθοφόροι- αγγελιοφόροι θα ξεφορτώσουμε από το πλοίο του Σύριζα το φορτωμένο με την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, την ισότητα, την ευημερία μπάρκο τους και θα το μοιράσουμε στο λαό της Πρέβεζας  για να οπλίσουμε ένα ανεξάρτητο λαό για τις σπουδαίες μελλοντικές νικηφόρες μάχες τους. Το ταξίδι για το μέλλον ξεκίνησε, το πλοίο μας έχει όνομα <<ΣΥΡΙΖΑ>>.