Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΗΛΙΑΣ ΧΑΙΔΑΣ: μεγάλη μέρα αλλαγής, ελπίδας και δικαίωσης των μακροχρόνιων αγώνων.

       

Xθες μίλησε ο Συντονιστής νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Χάϊδας για τη μεγάλη μέρα αλλαγής, ελπίδας και δικαίωσης των μακροχρόνιων αγώνων για μια ομαλή δημοκρατική εξέλιξη.
Αρχικά ο κ. Χάϊδας στο ερώτημα για το αν μια συνεργασία με το Ποτάμι θα ήταν καλύτερη λύση για την κυβέρνηση σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο, απάντησε ότι « Δεν πάμε σε αυτήν την πολιτική μάχη με βάση τις στρατηγικές επιλογές , αλλά με βάση τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και αναδείχτηκαν ως κυρίαρχα τα τελευταία πέντε έτη, προτάσσοντας τα συμφέροντα των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων. »

Στη συνεχεία ο συντονιστής νομαρχιακής επιτροπής αναφέρθηκε στη ψήφο ανοχής του ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας, ότι «Προσδοκούμε και επιδιώκουμε ψήφο ανοχής από το ΚΚΕ, ώστε να μπορέσει το ΚΚΕ και οι άλλες αριστερές δυνάμεις να εκφράσουν την κριτική τους στήριξη, συμπαράσταση, συμμέτοχη και συμβολή. Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου σύγκρουσης ενάντια στα πανίσχυρα συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά.


Ταυτόχρονα έκανε λόγο για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ , η όποια αναφερόταν στην προπαγάνδα που παράγουν τα τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τον κ. Χάϊδα. « Όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες απαξίωσης των οργάνων του κόμματος, είμαστε μάρτυρες κίτρινων δημοσιευμάτων. Σεβόμαστε την ελευθερία του τύπου αλλά θα είμαστε και εμείς κριτικοί, όταν αντιληφθούμε υπάρχει υπέρβαση του ρόλου».