Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σχόλιο για δημοσίευμα στην “Τομή στην ενημέρωση”.



     

 

 Ο Σ. Πλέουρας σε προχθεσινό σχόλιό του στην εφημερίδα του με τίτλο “Ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας” –και σ’ αντίθεση με τον τίτλο αυτό– αναμασά χιλιοειπωμένες απόψεις για καλούς και κακούς στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο δραστήριος βουλευτής, που τον αντιμάχεται η κακή Νομαρχιακή Επιτροπή κ.τ.λ., κ.τ.λ. … Απόψεις που, ανεξαρτήτως των προθέσεών τους, υποσκάπτουν τελικά την εικόνα τής ενότητας του κόμματος και του διαφορετικού ήθους του, εικόνα την οποία ακριβώς προβάλλει η κοινή προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων βουλευτών μας.
     Ο καθένας αντλεί από το αξιακό του οπλοστάσιο και, ασφαλώς, η μακρόχρονη θητεία τού σχολιαστή σε χώρους πέραν της Αριστεράς τον έχει διαποτίσει με λογικές ξένες προς αυτή, που δεν εννοούν να αντιληφθούν την πολιτική ως συλλογική και δημοκρατική διαδικασία, αλλά μόνον ως κινήσεις προσώπων και στοιχίσεις πίσω απ’ αυτά.
     Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας κατάρτισε το ψηφοδέλτιο του νομού σύμφωνα με το καταστατικό του και τις κομματικές οδηγίες, με συλλογικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις. Νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας σημαίνει ένα ποσοστό στο νομό που θα υπηρετεί το στόχο τής αυτοδυναμίας, ανεξάρτητα από τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων βουλευτών μας, που δεν διακρίνονται σε “εκλόγιμους” και “ντεκόρ”. Αυτό το σχέδιο υπηρετεί η Νομαρχιακή Επιτροπή μας –κανένα άλλο.