Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στη Φιλιππιάδα 16/1.



                                                                                          
Στη κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Ζηρού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 16/1, η κεντρική προεκλογική ομιλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλιππιάδας. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Μπάμπης Πάνης, Θανάσης Ράπτης έδωσαν το σύνθημα της ελπίδας και της  νίκης στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και δεσμεύτηκαν ότι με τη κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα ξεκινήσει από την πρώτη  κιόλας μέρα η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία και τη κοινωνία.
Την εκδήλωση   «άνοιξε» ο συντονιστής της Ο.Μ.Ζηρού, Ηλίας Κακοσίμος, ο οποίος, αφού άσκησε κριτική στην απερχόμενη κυβέρνηση, η οποία κινδυνολογεί ασύστολα και προσπαθεί να εκφοβίσει τους συμπολίτες μας, υπογράμμισε ότι  «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ελπίδα» και πρόσθεσε «Το μέλλον ξεκίνησε. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες έχουν πάρει την απόφασή τους να πάρουν τη τύχη στα χέρια τους». Έπειτα, παρουσίασε τα βιογραφικά των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.






Στη συνέχεια, ο Μπάμπης Πάνης στην ομιλία του εστίασε στον πρωτογενή τομέα και παρουσίασε τα βασικά προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο, δίνοντας έμφαση στις υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες, στο «χάρισμα» της Αγροτικής Τράπεζας και της ΔΩΔΩΝΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, στο αυξανόμενο κόστος παραγωγής των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Επίσης, τόνισε «Το έγκλημα εις βάρος των κτηνοτρόφων της χώρας μας σχεδιάστηκε στη νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. με στόχο την εξαφάνιση της παραδοσιακής εκτατικής και οικογενειακής κτηνοτροφίας για να προωθηθούν τα συμφέροντα των βιομηχανικών χωρών του Βορρά». Κλείνοντας, ο Μπάμπης Πάνης υπογράμμισε ότι στις επικείμενες εκλογές « είναι αναγκαία η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε στο τόπο μας με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη».





Έπειτα, ο Θανάσης Ράπτης αναφέρθηκε στην προεκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από διανοούμενους και ακαδημαϊκούς διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Νόαμ Τσόμσκυ και ο Ερίκ Τουσέν, τονίζοντας ότι « Ολόκληρη η Ευρώπη μας βλέπει πια με διαφορετικό μάτι». Άσκησε κριτική στη γκρίζα  προπαγάνδα της απερχόμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας «Ο πρώην πρωθυπουργός, χωρίς κανένα σεβασμό προς τον ελληνικό λαό και τον εαυτό του, χρησιμοποιεί τη λέξη αλήθεια σε μια εκστρατεία ψεύδους».  Σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είπε « Δεν αρκεί να οραματιζόμαστε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι βέβαιη. Πρέπει να οραματιζόμαστε την αυτοδυναμία. Την αυτοδυναμία για το καινούργιο που ανατέλλει στην πατρίδα μας. Βρισκόμαστε απόψε εδώ για τους πόθους και τα όνειρα γενεών και γενεών Αριστερών και Δημοκρατών. Οι αγώνες, οι θυσίες, τα ξερονήσια, να βρουν επιτέλους δικαίωση».





Στη  συνέχεια, ο Φιλιππιαδιώτης  Κώστας Μπάρκας πήρε το λόγο και εξέφρασε την αισιοδοξία του, τονίζοντας «Η ελπίδα έρχεται σε μια Ελλάδα που σήκωσε το ατελείωτο βάρος μιας πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης. Τώρα η Ελλάδα σηκώνεται όρθια. Γυρίζει σελίδα. Δεν γράφει απλά μια νέα σελίδα στην ιστορία, αλλά αλλάζει ολόκληρο το βιβλίο». Αναφέρθηκε στο ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο υπογράμμισε « θα αντιμετωπίσει τη μάστιγα της ανεργίας  και ειδικά αυτή των νέων, όπου με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τους κρεμασμένα στους τοίχους, ψάχνουν δουλειά στα μπαρ και τα πεντάμηνα για 300€». Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους συμπολίτες μας να στηρίξουν και να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας «Στη καινούργια εποχή που θα ξεκινήσει, σας καλούμε να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας. Τη φωνή της θέλησης, της δύναμης και της αυτοπεποίθησης. Που θα ακουστεί από την Ελλάδα την 25η Γενάρη, σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο».