Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κατάληψη στη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας από εκπαιδευτικούς


Κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα οι εκπαιδευτικοί της Πρέβεζας προχώρησαν χθες το πρωί σε κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική των απολύσεων που ακολουθεί η Κυβέρνηση αλλά και στο Πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση.
Οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από την είσοδο του Δευτέρου Λυκείου Πρέβεζας όπου στεγάζεται η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση, ανήρτησαν πανό και διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Γιάννης Θεοφάνους τόνισε μεταξύ άλλων «Η σημερινή διαμαρτυρία γίνεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται σε όλη τη Χώρα. Στόχος μας είναι να δείξουμε την αντίθεση του Κλάδου στις δρομολογημένες ήδη διαθεσιμότητες οι οποίες είναι σχεδόν σίγουρες απολύσεις. Αυτό που γίνεται και καταγγέλλουμε είναι ότι παρ’ όλα τα ψέματα και τις δικαιολογίες του Υπουργείου, δεν υπάρχει σκοπός να γίνει κανένας εξορθολογισμός στο χώρο της Εκπαίδευσης. Αυτό που γίνεται είναι να φεύγουν τα πιο υγιή και δυναμικά κομμάτια της Τεχνικής Εκπαίδευσης και να παραδίδονται στα Ιδιωτικά Σχολεία. Θεωρούμε προκλητικό οι ειδικότητες Υγείας – Πρόνοιας – Κομμωτικής κλπ που καταργούνται να είναι αυτή τη στιγμή οι πρώτες σε ζήτηση από τους μαθητές και στο Νομό μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Όλες οι μελέτες που παρουσιάζουν τα Υπουργεία και η Ε.Ε. δείχνουν ότι είναι οι πιο δυναμικοί κλάδοι αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας. Τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο για να μας δείξει την κατάσταση της Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι αριθμός καταπέλτης γιατί αυτό που δείχνει είναι ότι ο Τομέα Υγείας – Πρόνοιας υπάρχει σε όλες της Χώρες της Ε.Ε. και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού πρόκειται για ειδικότητες που είναι κατεξοχήν ο χώρος τους η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Για τις ονομαστικές λίστες καθηγητών που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο κ. Θεοφάνους υπογράμμισε «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια επανάληψη του έργου που ζήσαμε το Πάσχα. Ένας Νόμος που δεν έχει περάσει καν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που δεν έχει ψηφιστεί από τους Έλληνες Βουλευτές, θεωρείται δεδομένο ότι θα ψηφιστεί! Έχοντας δεδομένο αυτό την πρώτη φορά έβαλαν τους Διευθυντές να αλλάξουν τα ωράρια των Εκπαιδευτικών στα Σχολεία, τώρα πάλι με τις διατάξεις ενός αψήφιστου Νόμου, καλούν του Εκπαιδευτικού να δεχτούν τη διαθεσιμότητά τους και να μπουν στη διαδικασία νομιμοποίησής τους. Πρόκειται για μία προσπάθεια τρομοκράτησης των Εκπαιδευτικών και μία προσπάθεια να τους κάνουν συμμέτοχους – συνένοχους. Καταγγέλλουμε και αυτή τη διαδικασία ως αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική. Θεωρούμε ότι θα ‘πρεπε να σέβονται οι ίδιοι τη νομιμότητα που αυτοί επικαλούνται. Η ουσία παραμένει, οδηγούνται 52 ειδικότητες σε διαθεσιμότητα και ο Κλάδος θα σταθεί αποφασιστικά αντιμέτωπος με μια τέτοια πολιτική. Πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να βρει δυναμική απάντηση από τον Κλάδο και ήδη προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά. Την Τρίτη έχουμε στις 10:30 συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, έχουμε ήδη καλέσει τους Εκπαιδευτικούς να είναι στο Δημαρχείο. Γίνεται μια προσπάθεια να υπάρχει συμμετοχή στην Αθήνα και από την Πρέβεζα, στην Κινητοποίηση της ΟΛΜΕ»
 Πηγή at preveza