Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΝ για τον εκβιασμό της κυβέρνησης προς τη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας σχετικά με την κατασκευή του νομαρχιακού νοσοκομείου.

Η Π.Γ. του ΣΥΝ καταγγέλλει τον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης της Ν.Δ. απέναντι στη Δημοτική Αρχή και στο λαό του Δήμου Πρέβεζας, οι οποίοι δεν υποκύπτουν στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της υγείας και στην ίδρυση του νομαρχιακού νοσοκομείου Πρέβεζας με ΣΔΙΤ. Ο εκβιασμός συνίσταται στην αλλαγή του τόπου ανέγερσης του νοσοκομείου εκτός των ορίων του Δήμου.
Ο ΣΥΝ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην συνεχίσει στον ωμό εκβιασμό σε βάρος του Δήμου της Πρέβεζας. Το νομαρχιακό νοσοκομείο Πρέβεζας πρέπει να γίνει μόνο στον χώρο που υποδεικνύει ο Δήμος Πρέβεζας και μόνο ως δημόσιο έργο. Είναι προκλητικό, την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει 28 δις ευρώ στις τράπεζες, να μην χρηματοδοτεί μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων την κατασκευή του νομαρχιακού νοσοκομείου και να το παραδίδει στα ιδιωτικά κεφάλαια. Ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής και του λαού της Πρέβεζας θα δικαιωθεί.
Η Π.Γ. εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΣΥΝ στον αγώνα του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου και των φορέων της Πρέβεζας, οι οποίοι αγωνίζονται να γίνει το νοσοκομείο ως δημόσιο έργο.

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ