Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνει την Πέμπτη στο ΙΚΑ Πρέβεζας η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία


Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει την Πέμπτη στο ΙΚΑ Πρέβεζας (10 το πρωί) η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων, σωματείων και φορέων της Πρέβεζας για τη δωρεάν δημόσια υγεία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ώστε να απαιτηθεί το σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων-ανασφάλιστων συμπολιτών μας και καλεί τους Πρεβεζάνους πολίτες να συμμετέχουν.
Στο μεταξύ η Επιτροπή ενημέρωσε τα τοπικά ΜΜΕ για την παράσταση διαμαρτυρία της 19ης Δεκεμβρίου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου:

«Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου μέλη της «Επιτροπής Αγώνα κατοίκων, σωματείων και φορέων της Πρέβεζας για τη δωρεάν δημόσια υγεία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας" στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας για :

  1. την αναγκαιότητα της θέρμανσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας,
  2. της πλήρους αξιοποίησης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πρέβεζας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), για την εξυπηρέτηση και την ανακούφιση ασθενών του Νοσοκομείου αλλά και εχόντων ανάγκη των υπηρεσιών του συνανθρώπων μας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας,
  3. της πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης ιδιαίτερα των ανέργων- ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας.

Τα μέλη της επιτροπής επισήμαναν στη Διοίκηση την αναγκαιότητα της θέρμανσης του Νοσοκομείου τη χειμερινή περίοδο και ζήτησαν την αύξηση των ωρών λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης (ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες) καθώς η 4ωρη σημερινή λειτουργία (2ωρες το πρωί-2 ώρες το απόγευμα) δεν επαρκεί και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών , αλλά και στις συνθήκες παραμονής των συνοδών τους και εργασίας των εργαζομένων.
Από τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα φάνηκε η πρόθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου να κινηθεί στα πλαίσια της διαχείρισης των άγρια περικομένων κονδυλίων του προϋπολογισμού και στα πλαίσια των κυβερνητικών πολιτικών , πράγμα που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν να παραμένουν τα προβλήματα. Συγκυβέρνηση , Υπουργείο Υγείας και Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν πλέον ακέραια την ευθύνη της κατάστασης αυτής. Καλούμε τους εργαζόμενους αλλά και τους συνοδούς των ασθενών και τους πολίτες της Πρέβεζας να απαιτήσουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Ως προς το ζήτημα της αξιοποίησης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πρέβεζας (ΚΕΦΙΑΠ) τονίστηκε από την πλευρά της επιτροπής αγώνα ότι σήμερα, που οι κυβερνητικές πολιτικές στα πλαίσια των μνημονίων κατακρημνίζουν εισοδήματα , μισθούς των εργαζόμενων και συντάξεις, είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθούν πλήρως οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και το στελεχιακό δυναμικό του ΚΕΦΙΑΠ για την εξυπηρέτηση ασθενών με κινητικά προβλήματα (παραπληγία, ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τροχαία, αθλητικές κακώσεις, εργατικά ατυχήματα), όπως επίσης ασθενείς μετά από επεμβάσεις ορθοπεδικές, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές, κ.λ.π. ή μετά από παραμονή σε ΜΕΘ ) αντι να εξαναγκάζονται να υποβάλλονται σε αιματηρές οικονομικές θυσίες σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος.

Τέλος επισημάνθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου η αναγκαιότητα της ελεύθερης, πλήρους , ισότιμης και δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας όλων των πολιτών, καθώς τις υπηρεσίες αυτές οι πολίτες τις έχουν τριπλοπληρώσει . Αυτός είναι εξ άλλου και ο ρόλος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ιδιαίτερα επιτακτική γίνεται σήμερα αυτή η ανάγκη για τους συνανθρώπους μας που εργάζονταν και που οι πολιτικές κυβερνήσεων –ΕΕ-ΔΝΤ, στο όνομα της «αποπληρωμής του χρέους» στους τοκογλύφους δανειστές, τους ρίχνουν στον καιάδα της μακροχρόνιας ανεργίας, με αποτέλεσμα να χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επέμεινε στη θέση της να κινηθεί, όπως τόνισε, «στα πλαίσια των κείμενων νόμων και διατάξεων», που σημαίνει θα κινηθεί στο χαράτσωμα των ανέργων-ανασφάλιστων ασθενών και στην απαίτηση από τους τελευταίους να καταβάλλουν τα υπέρογκα έτσι κι αλλιώς νοσήλιά τους.

Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι η αναγκαιότητα της ανάπτυξης ενός μετώπου στην Πρέβεζα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση του δικαιώματος για :

-Αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, από την πρόληψη μέχρι την αποκατάσταση, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.

-Την άμεση επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή, αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών της περιοχής.

-Καμιά συγχώνευση, συνένωση, κατάργηση του δημόσιου νοσοκομείου της Πρέβεζας , καθώς και των κλινικών και τμημάτων του.

-Αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας με ταυτόχρονη επαρκή και αναγκαία στελέχωσή τους με μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό , προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης μέσα σε αυτά.και την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών και αυτών που τις αποφασίζουν και τις υλοποιούνείναι ακόμη πιο επείγουσα .

Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει να δρα προς αυτή την κατεύθυνση και προς αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να πυκνώσουν τις γραμμές της».
 ρεπορταζ atpreveza

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 


Όπως αναφέρει το ενημερωτικό  site της Πρέβεζας atpreveza το ζήτημα της θέρμανσης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας απασχόλησε σχετικό  ρεπορτάζ στις 17 Δεκέμβρη   της μεγάλης κυκλοφορίας Ισπανικής εφημερίδας El Pais .Η εφημερίδα αναφέρεται στα προβλήματα της θέρμανσης που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τη... ροπή προς την καύση ξύλων, ενώ αναφέρεται και στο πρόβλημα θέρμανσης του Νοσοκομείου μας.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε το ρεπορτάζ της Ισπανικής εφημερίδας

Πνιγμένο από την κρίση, το  Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας ανάβει το καλοριφέρ  δύο ώρες την ημέρα, και μόνο για τους ασθενείς, αναφέρει η εφημερίδα. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο γεγονός ότι οι συνοδοί και ασθενείς φέρουν από το σπίτι τους θερμαντικά μέσα και   «επιστρατεύουν» επιπλέον ρουχισμό και κουβέρτες για να μείνουν ζεστοί.
Όπως είναι γνωστό μετά από παρεμβάσεις του συλλόγου των εργαζομένων οι ώρες αυξήθηκαν  κατά δυο (που βεβαίως είναι ανεπαρκέστατο)  ενώ παράσταση διαμαρτυρίας    και για αυτό το θέμα  πραγματοποίησε πριν δυο μέρες η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, απαιτώντας  περισσότερες ώρες λειτουργίας της κεντρικής Θέρμανσης στο Νοσοκομείο  και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας των εργαζομένων .
Στη επιτροπή δραστηριοποιούνται μεμονωμένοι εργαζόμενοι και πολίτες της Πρέβεζας ,καθώς και τα  σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Γεωπόνων,Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ, εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, το Κοινωνικό Ιατρείο  Πρέβεζας, Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας κ. α