Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Τριγμοί στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής από τη λίστα Λαγκάρντ  Διαγραφή Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚΗμερομηνία: 28/12/2012

Στη δίνη πολιτικών αναταράξεων με αφορμή την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» εισέρχεται, λίγες μέρες πριν από την εκπνοή του 2012, το ελληνικό πολιτικό σύστημα, καθώς οι πληροφορίες για «παραποιημένη αρχική λίστα», δημιουργούν τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στο κυβερνητικό σχήμα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη λίστα Λαγκάρντ: Τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη λίστα Λαγκάρντ αναφέρεται ότι: «Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών». 

«Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η διαφθορά, η ελεγχόμενη ανομία και η παθογένεια του δικομματικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών, έτσι όπως αυτό υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα δύο κόμματα προσπάθησαν μάταια να κρύψουν την πολιτική προστασία που επεφύλαξαν σε όλους όσοι προσπάθησαν να θάψουν τα στοιχεία της λίστας, ενώ διαμόρφωσαν διαχρονικά ένα σύστημα ασυλίας των κομματικών ημετέρων, καθώς και σχέσεων διαπλοκής ισχυρών οικονομικών κέντρων με την πολιτική» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.